Udhëheqësi i myslimanëve në SHBA: “ISIS, ju nuk na përfaqësoni neve” (Video)

Shumë udhëheqës myslimanë në SHBA kanë kritikuar sulmin në Orlando ku Omar Mateen la të vdekur 50 persona dhe 53 tjerë të plagosur.

Bota

13/06/2016 10:29

Drejtori ekzekutiv Nihad Awad, i cili është edhe themelues i Këshillit për Marrëdhënie Amerikano-Islame, në një konferencë tha “ISIS mos flit për ne”, transmeton lajmi.net.

“Ju nuk ka përfaqësoni ne. Ju jeni të lajthitur. Ju nuk i përkisni besimit tonë të bukur”, shtoi ai.

Ai gjithashtu tha se 1.7 miliardë njerëz janë bashkuar për të refuzuar ekstremizmin e tyre dhe veprat e tyre të pakuptimta me dhunë.

Ai ka thënë se dënon këtë sulm në Orlando dhe për më tepër u ofron ngushëllime të përzemërta familjarëve dhe më të dashurve të të vdekurve dhe të plagosurve. /lajmi.net