Trump reagon pasi policët shtynë një 75 vjeçar: Ai ishte një provokues

Presidenti i SHBA-së, Donald Trump, ka reaguar pas një incidenti në protestat kundër racizmit. Një 75 vjecar është shtyrë nga policia në tokë, incident i cili është kapur në kamera.

Bota

09/06/2020 19:56

Presidenti i SHBA-së, ashtu si edhe Guvernatori i Bufalos vendi ku ndodhi kjo ngjarje, ka thënë se 75 vjecari ishte anëtar i organizatës Antifa, dhe se ai ishte vetëm një agjitator që dëshironte vëmendje.

Trump ka cilësuar organizatës Antifa si terroriste.

Pas incidentit, 2 policë janë suspenduar nga puna dhe akuzuar për sulm. Por pas këtyre akuzave, më shumë se 70 policë të tjerë kanë lënë punën si shenjë solidariteti me kolegët e tyre.