Tillerson përsërit mbështetjen e SHBA-së për NATO-n

Sekretari amerikan i Shtetit, Rex Tillerson ka përsëritur mbështetjen e Uashingtonit për aleancën e NATO-s, një ditë pasi presidenti, Donald Trump i tha Kongresit amerikan se aleatët e NATO-s “kanë filluar” të përmbushin detyrimet e tyre financiare për shpenzimet ushtarake.

Bota

01/03/2017 22:25

Në deklaratë e 1 marsit, Tillerson tha se administrata e Trumpit do të vazhdojë “mbështetjen e politikave dhe institucioneve që i mbajnë të sigurtë amerikanët, përfshirë një NATO të fortë, ku aleatët përmbushin përgjegjësitë e tyre”.

Sekretari Tillerson tha se Uashingtoni “do të punojë me aleatët për t’iu kundërvënë kombeve që kërcënojnë fqinjtë e tyre apo destabilizojnë rajonet e tyre”.

Ai tha se “politika e jashtme amerikane duhet të promovojë vlerat tona themelore të paqes, demokracisë dhe stabilitetit”.

Gjatë fjalimit të tij para Kongresit amerikan, Trump ka thënë se “Ne presim që partnerët tanë- qoftë në NATO, në Lindjen e Mesme apo Paqësor, të kenë rol të rëndësishëm në operacionet strategjike dhe ushtarake, dhe të përmbushin obligimet e tyre financiare”.