Theresa May thotë se ka ndryshuar marrëveshjen e Brexit në minutën e fundit

Këto ndryshime nuk do të ndikojnë në kushtet e tërheqjes, por ofrojnë garanci ligjore për ta mbështetur atë.

Bota

12/03/2019 07:54

Mbrëmë në orën e njëmbëdhjetë, Theresa May pretendon se ka bërë një zbulim të madh në negociatat e Brexit.

Gjatë bisedimeve me Bashkimin Evropian në Strasburg të hënën vonë, Kryeministrja e Britanisë së Madhe dhe Sekretari i Brexit, Stephen Barclay, “siguruan ndryshime ligjërisht detyruese” për të “përforcuar dhe përmirësuar” marrëveshjen e Mbretërisë së Bashkuar për tërheqjen nga BE-ja, tha ministri i kabinetit qeveritar David Lidington në një deklaratë .

Këto ndryshime nuk do të ndikojnë në kushtet e tërheqjes, por ofrojnë garanci ligjore për ta mbështetur atë, njofton Klan Kosova.

Presidenti i Komisionit Europian, Jean-Claude Juncker, përmes një postimi në Twitter tha se ndryshimet sigurojnë “sqarime kuptimplota dhe garanci ligjore”.

“Zgjedhja është e qartë. Kjo është kjo marrëveshje, ose #Brexit nuk mund të ndodhë fare. Le të sjellim tërheqjen e Mbretërisë së Bashkuar në një mënyrë të rregullt. Ne ia kemi borxh historisë”, shkroi ai.

Juncker në postim postoi edhe dy letra për Presidentin e BE-së, Donald Tusk, mbi marrëveshjen e tërheqjes.

Juncker inkurajoi BE-në të “mbështesë përpjekjet e Kryeministres May për të siguruar një tërheqje të rregullt të Mbretërisë së Bashkuar nga Bashkimi

Evropian” brenda 18 ditëve.

Parlamenti i Britanisë së Madhe është planifikuar të debatojë dhe të votojë të martën mbi marrëveshjen e tërheqjes së May.

Deri më tani, ka pasur skepticizëm të përhapur që ajo mund të fitojë mjaft vota.