Theresa May: Marrëveshja e re për Brexit, shansi i fundit për t’i dhënë fund bllokimit

18:02 | 21 Maj 2019

Kryeministrja britanike Theresa May, është duke përcaktuar detajet e një serie të një kompromisi të ri të dizajnuar për të provuar për të fituar mbështetjen e deputetëve për planin e saj Brexit.

Kabineti më herët u pajtua me idenë e një marrëdhënieje të përkohëshme doganore deri në zgjedhjet e ardhshme të përgjithshme, si dhe masat për mjedisin dhe të drejtat e punëtorëve në Britaninë e Madhe, njofton Klan Kosova.

Këto do të përfshihen në Marrëveshjen e Tërheqjes, që do të votohet në fillim të qershorit.

Disa deputetë që janë pro Brexit kanë thënë tashmë se do të votojnë kundër kësaj ideje.

Kryeministrja informoi deputetët dhe ministrat për përmbajtjen e fjalimit – të titulluar “Një marrëveshje e re e Brexit – që kërkon një bazë të përbashkët në Parlament” – paraprakisht.

May në fjalimin e saj tha se ”marrëveshja e re për Brexit është shansi i fundit për t’i dhënë fund bllokimit”.