Thaçi më 11 korrik në Srebrenicë, në kujtim të viktimave të gjenocidit serb

21:34 | 9 Korrik 2015

Srebrenica

Kryediplomati kosovar, Hashim Thaçi ka deklaruar sot se më 11 korrik do të qëndrojë në Srebrenicë në komemoracionin për viktimat e gjenocidit serb 20 vjet më parë.

“Do t’i nderojë viktimat e gjenocidit me pjesëmarrjen në komemoracionin me rastin e 20 vjetorit të krimit në Srebrenicë. Vizita ime do të jetë e para, por e rëndësishme”, ka shkruar Thaçi në rrjetin Tëitter.

Në postimin e dytë, ai ka shtuar se “gjenocidi në Srebrenicë dhe gjenocidi që ka pasuar në Kosovë nga ana e Qeverisë së Serbisë do të mbesin në kujtesë si kapitulli i errët në historinë e Evropës moderne”.