Thaçi flet për shkëmbimin e territoreve me Serbinë

12:08 | 24 Korrik 2018

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi nuk ka dhënë ndonjë përgjigje konkrete lidhur me shkëmbin e territoreve mes Kosovës dhe Serbisë, ku do të përfshihej veriu i Kosovës dhe Lugina e Peshës, ide të cilën që një kohë e ka dhënë nënkryetari i LDK-së, Lutfi Haziri.

Ai ka thënë se për këtë temë kanë dhënë opinione shumë njerëz, dhe se të gjitha i analizon.

Thaçi tha se kupton shqetësimet e qytetarëve të Preshvës, Medvegjës dhe Bujanovcit.

“Për shkëmbimin e territoreve ka thënë se për këtë çështje ka njerëz që flasin në Kosovë e Preshevë. Ai tha se nga ajo që ka dëgjuar, tha se opinionet nuk i hedh të pamenduara ose të paanalizuara, mirëpo tha se e kupton shqetësimin e secilit qytetar në Preshevë, Medvegjë e Bujanoc. Ai tha se rrëfimet e tyre janë preokupim i të gjithëve. Ai tha se e drejta për të ardhmen e tyre, u takon atyre qytetarëve dhe kjo duhet të respektohet”, është shprehur Thaçi, transmeton lajmi.net.