Përshkrimi i natës së puçit në Turqi (Foto)

8:32 | 16 Korrik 2016

Më shumë se 750 ushtarë janë arrestuar pas grusht shtetit të dështuar në Turqi, ku si pasojë janë vrarë të paktën 60 persona.

Presidenti turk Erdogan paralajmëroi se anëtarët e ushtrisë prapa komplotit për të larguar atë do të paguajnë një çmim të rëndë për tradhtinë e tyre, si dhe fajësoi rivalin e tij Fethullah Gylenit për orkestrimin e kryengritjes.

Kleriku mysliman Gulen, i cili jeton në mërgim si kreu i një lëvizje fetare miliardë dollarësh, shpesh ka qenë organizatori i trazirave politike.

Deri në 100 ushtarë u dorëzuan pas kryengritjes së tyre të dështuar. Të paktën 120 janë arrestuar në lidhje me grusht shteti dramatik që zgjati rreth pesë orë.

Shpërthime dhe të shtëna me armë zjarri pati në Stamboll dhe Ankara, gjatë grusht shtetit, ku të paktën 60 persona janë vrarë, prej tyre ishin 17 policë.

Kolonel Muharrem Kose thuhet se ka udhëhequr forcat ushtarake turke në kryengritje, i cili u vra gjatë përleshjeve me mbështetësit e Erdoganit.

3653c8bf00000578-3692693-image-a-18-1468646235342 3653d14c00000578-3692693-image-m-17-1468646064591_8881 3653f6df00000578-3692693-image-a-7-1468645767640 3653f7fe00000578-3692693-image-a-13-1468645866516 3653fae400000578-3692693-image-a-11-1468645857635 36532a6b00000578-3692693-image-a-74-1468625514356 36533bed00000578-3692693-image-a-8-1468637909322 36539b9800000578-3692693-image-m-18-1468638037123 365326f300000578-3692693-image-m-86-1468626719947 365328bf00000578-3692693-image-a-70-1468625130020_8025 365333a000000578-3692693-image-m-89-1468626818030 365375b100000578-3692693-image-a-10-1468645804154 3653707a00000578-3692693-image-a-6-1468645704922 3653726c00000578-3692693-image-a-4-1468637269454 3653418500000578-3692693-image-m-94-1468628211413