Të Infektuar: 14119

Të Shëruar: 10546

Të Vdekur: 563

Tash e ‘dëshiron’ NATO-n në Kosovë

10:27 | 26 Shtator 2014

Ivica Daçiq

Dikur, Ivica Daçiq si zëdhënësi i regjimit të Slobodan Millosheviqit, refuzonte ndërhyrjen e NATO-s dhe largimin e trupave ushtarako-policore serbe nga Kosova, derisa vrau rreth 15 mijë civilë shqiptarë, dogji rreth 120 mijë shtëpi, plaçkiti gjithçka dhe shkaktoi dhjetëra miliradë euro dëme gjatë luftës së fundit. 

Sot, pesëmbëdhjetë vjet pas, Daçiq, si ministër i Jashtëm i Serbisë, ka deklaruar se prania e NATO-s në Kosovë është e rëndësisë madhore për stabilitetin dhe sigurinë.

Këtë qëndrim (“ndryshe”) Daçiq e ka bërë në New York, në margjina të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara në Nju Jork, ka njoftuar Ministria e Jashtme e Serbisë.

Shefi i diplomacisë serbe është takuar me zëvendës/Sekretarin e Përgjithshëm të NATO-s, Alexander Vershbow, në margjina të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara.

Daçiq, sipas njoftimit të ministrisë së tij, është shprehur i kënaqur për komunikimin e përgjithshëm të mirë të Serbisë me Aleancën Veri-Atlantike për bashkëpunimin në kuadër të Partneritetit për Paqe.