Tahiri: Shkeljet e të drejtave të njeriut të trajtohen me prioritet nga institucionet

16:26 | 17 Korrik 2019

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, priti në takim Ambasadoren e Holandës për të Drejtat e Njeriut znj. Marriet Schuurman, ku diskutuan rreth mbrojtjes së të drejtave të njeriut. 

Ministri Tahiri e njoftoi Ambasadoren Schuurman rreth reformave në sistemin e drejtësisë me qëllim të forcimit të të drejtave fondamentale dhe parandalimit dhe luftimit e të gjitha formave të diskriminimit, thuhet në njoftimin ministror. 

 Ai theksoi se është finalizuar Kodi Civil i cili reflekton frymën liberale të Kushtetutës së Republikës së Kosovës ndërsa janë në proces edhe disa masa të tjera të cilat do të avancojnë dhe forcojnë të drejtat e njeriut, transmeton lajmi.net. 

Ministri ka bërë të ditur se ka kërkuar nga institucionet përgjegjëse që të gjitha rastet e shkeljeve të të drejtave të njeriut të trajtohen me prioritet dhe u zotua se do të mbetet i përkushtuar në zbatimin efektiv të legjislacionit. 

 Nga ana tjetër, Ambasadorja Schuurman theksoi së është njoftuar me reformat e ndërmarra në sistemin e drejtësisë dhe se vlerëson lartë angazhimin e Ministrisë së Drejtësisë në përgatitjen e një numri të ligjeve që janë miratuar së fundmi. /Lajmi.net/