Sulmi në Zvornik, hakmarrje për krimin e serbëve para 23 vjetësh

23:46 | 27 Prill 2015

Para stacionit policor në Zvornik

Nerdin Ibriq (24), i cili u vra sot pas sulmit terrorist mbi stacioni e policisë në Zvornik me ç’rast vrau një dhe plagosi dy policë, kishte gjithsej një vitr moshë kur forcat serbe të BeH-së, por edhe paramilitarët nga Serbia ia kishin vrarë babanë Sejfo bashkë me 750 boshnjakë të tjerë.

Si shkruan gazeta sarajevase Avaz, kjo vrasje e 750 boshnjakëve ka ndodhur më 1 qershor 1992.

Ibriq ka lindur në vendin Kuçiq Kulla afër Zvornikut, ku edhe jetonte, duke shtuar se Nerdini bashkë me nënën  e tij ishin ndër boshnjakët e parë që u kthyen pas luftës të jetojnë në këtë fshat.