Sulme të reja të amerikanëve, po thyhet ISIS-i (Video)

Ushtria amerikane ka kryer sulme të reja nga ajri ndaj bazave ushtarake të organizatës terroriste “Shteti Islamik”, në veri të Irakut.

Bota

01/09/2014 11:33

Pentagoni ka bërë të ditur se dy automjete ushtarake të blinduara të ekstremistëve kanë qenë cak i sulmit në Amirli dhe Mosul. 

Ushtria amerikane nga 8 gushti ka kryer 120 sulme nga ajri për të ndihmuar forcat irakiane me qëllim zvogëlimin e fuqisë luftarake të ekstremistëve. 

Ndërsa forcat irakiane të shiitëve, kanë arritur të shpërthejnë rrethimin gati dy-mujor nga militantët e Shtetit Islamik në qytetin verior shiit të Amirli. 

Thyerja e rrethimit ishte një “arritje e madhe dhe një fitore e rëndësishme”, një zyrtar i forcave irakiane, duke bërë të ditur se në sulm ishin të përfshirë: ushtria e Irakut, trupat elite, luftëtarë kurdë dhe milicia shiite. (lajmi.net)