Specialja do të merret edhe me konflikt interesi (Video)

Keqpërdorimi i informatës zyrtare dhe konflikti i interesit janë dy vepra për të cilat Dhomat e Specializuara do të kenë juridiksionin mbi to.

Lajme

06/08/2015 21:04

Sipas Kodit Penal të Kosovës të vitit 2012, dënimet për këto vepra mund të jenë me gjobë ose burgim deri në 12 vjet.

Juristi Arianit Koci ka vlerësuar se Ligji për dhomat e specializuara dhe zyrës së prokurorit të specializuar, është dizajnim specifik juridik.

Koci sqaron këto dy vepra të përmendura në ligj dhe pret që me akte nënligjore të përcaktohen në mënyrë më të qartë këto elemente, të cilat sipas tij tash për tash janë të panjohura. /Tribuna Channel/

YouTube player