Të Infektuar: 4307

Të Shëruar: 2095

Të Vdekur: 94

Spanja me më shumë se 43 mijë vdekje nga koronavirusi

22:24 | 27 Maj 2020

Shkalla e vdekshmërisë në Spanjë ishte 55% më e lartë se zakonisht midis periudhave 10 marsit-maj të këtij viti, tha të mërkurën zyrtari më i lartë i ministrisë së shëndetësisë koronavirus të Spanjës.

“Kjo përqindje përfaqëson më shumë se 43,000 vdekje”, tha Fernando Simón, drejtori Spanjë i qendrës për emergjencat shëndetësore.

“Kjo vdekshmëri ishte përqendruar te njerëzit 75 vjeç ose më të vjetër”, duke përbërë 35,000 të shifrës shtesë.

Sidoqoftë, vetëm 27,118 nga ato vdekje shtesë janë të lidhura me Covid-19. Një “pjesë e konsiderueshme” e më shumë se 43,000 vdekjeve midis 10 Mars dhe 10 maj “nuk mund të lidhen direkt me Covid-19 akoma”, paralajmëroi Simn.

“Nëse llogarisim vdekjet me koronavirus dhe i krahasojmë me tepricën, mbetet ende një numër i konsiderueshëm i vdekjeve që mund të shpjegohen për disa arsye,” shtoi ai.

Ndër ato arsye, mund të jetë paaftësia ose mosgatishmëria për të shkuar në spital ose për të marrë ndihmë mjekësore gjatë pikut të shpërthimit të koronavirusit, tha Simón. /Lajmi.net/