Sot mbahet seanca e Kuvendit, ja rendi i ditës

Kuvendi i Kosovës sot do t’i mbush ulëset e sallës së seancave me më tepër deputetë se sa që kishte në mbledhjet e fundit.

Lajme

09/06/2016 08:00

Seanca që nis nga ora 10:00, pritet të kthej në Kuvend edhe deputetët e partisë më të madhe opozitare, Vetëvendosje.

Deputetët e Kuvendit të Kosovës, pa ata të AAK-së dhe Nisma-së, do të diskutojnë për një rend dite që nuk parasheh të ketë as për diskutim çështjen e demarkacionit. Megjithatë, a është vetëm kjo agjenda e seancës së sotme, mbetet të shihet.

Rendi i ditës për seancën e 9 qershorit:

 1. Koha për deklarime jashtë rendit të ditës,
 2. Koha për pyetje parlamentare,
 3. Miratimi i procesverbalit nga seanca e mëparshme,
 4. Shqyrtimi i Projektligjit nr. 05/L-093 për ratifikimin e Konventës për heqjen e Kërkesës për legalizim të dokumenteve zyrtare të huaja (5 tetor 1961),
 5. Shqyrtimi i Projektligjit nr. 05/L-097 për Ratifikimin e Marrëveshjes për hua ndërmjet Republikës së Kosovës dhe Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim për rehabilitimin e rrugëve rajonale,
 6. Shqyrtimi i Projektligjit nr. 05/L-098 për Ratifikimin e Marrëveshjes Financiare ndërmjet Qeverisë së Republikës së Kosovës dhe Bankës Evropiane për Investime për Projektin e Rehabilitimit të Linjës Hekurudhore 10,
 7. Shqyrtimi i dytë i Projektligjit nr. 05/L-010 për Agjencinë Kosovare për Krahasim dhe Verifikim të Pronës,
 8. Shqyrtimi i dytë i Projektligjit nr. 05/L-083 për falimentimin,
 9. Shqyrtimi i dytë i Projektligjit nr. 05/L-079 për Investimet strategjike në Republikën e Kosovës,
 10. Zgjedhja e tre (3) anëtarëve të Bordit për Ankesa të Mediave,
 11. Shqyrtimi i Propozim-vendimit të Qeverisë së Republikës së Kosovës për emërimin e anëtarëve të Komisionit për Mbrojtjen e Konkurrencës,
 12. Shqyrtimi i Propozim-vendimit për caktimin e pagës së Auditorit të Përgjithshëm të Republikës së Kosovës,
 13. Shqyrtimi i Raportit të punës së Agjencisë Kosovare të Privatizimit për vitin 2015,
 14. Shqyrtimi i Raportit të punës së Zyrës Rregullatore për Ujësjellës dhe Kanalizim për vitin 2015,
 15. Propozimi i GP të Listës Serbe për zëvendësimin e anëtarit në Komisionin për Mbikëqyrjen e Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë.