Skena tronditëse në kampin e refugjatëve në Idomeni (VIDEO)

Kriza e refugjatëve në Idomeni, në kufirin Maqedoni-Greqi, po thellohet ashtu siç po përkeqësohen kushtet atmosferike.

Bota

13/03/2016 14:31

Rreth 12 mijë refugjat janë bllokuar në baltë dhe mbeturina në kampin për refugjatë në Idomeni, transmeton Portalb.

Në një video të kanalit televiziv “Ruptly” shihen fëmijë të shtrirë në rrugën e trenit, të cilët mbajnë parulla, në të cilat shkruan: “Te hapen kufijtë” dhe “Ndoshta jemi fëmijë dhe nuk dimë shumë, por besojmë se sjellja e dikujt pa respekt sepse ka lindur diku tjetër në planet është racizëm”.

Shërbimet shëndetësore po mundohen t’i përmirësojë kushtet higjienike.

Është tronditëse edhe skena e refugjates së re nga Siria, Nur Al Izam, e cila pas një kohe të gjatë arriti të luajë në piano në mes baltës në Idomeni.

“Shpresoj se do të kemi paqe në Siri dhe njerëzit do të mund t’i kalojnë kufijtë dhe të jetojnë të lirë dhe askush më të mos vuaj”, tha Nur për gazetarët.

Pianon në kamp e ka sjellë artisti kinze Aj Ajvevej, i cili është në afër refugjatëve në kamp.

YouTube player