lajmi.net

Sinjali për zgjedhje

Lideri i AAK'së, Ramush Haradinaj, mendon se partitë që janë në Qeveri duhet të vendosin se a mund të vazhdojnë më tutje. Thotë se zgjedhjet e parakohshme janë në duar të koalicionit.

Lajme

21/09/2013 11:38

Kryetari i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Ramush Haradinaj, duke iu referuar mungesës së kuorumit në seancat kur votohej për PTK’në në Kuvendin e Kosovës, ka deklaruar se nuk do të marrin ndonjë veprim konkret për ta ndërprerë jetën institucionale në vend.

Sa i përket mundësisë për zgjedhje të parakohshme nacionale, ai nuk ka përjashtuar këtë mundësi.

“Me të vërtetë po shkojmë në një parë zgjedhje, ato lokale.”

“Por, kjo është një sinjal që zgjedhjet parlamentare duhet të mbahen në një afat më të afërm.”

“Kjo nuk do të thotë që nuk mund të ndodhë që vetë partitë që janë në Qeveri të vendosin se a mund të vazhdojnë më tutje. Pra, mendoj se një vlerësim i parë duhet bëhet nga vetë partitë që janë në qeverisje se a mund të vazhdojnë më tutje, dhe a e kanë më tutje shumicën e nevojshme në Parlament”.

 

 

Sinjali për zgjedhje

Ramush Haradinaj mendon se partitë që janë në Qeveri duhet të vendosin se a mund të vazhdojnë më tutje.

Lajme

20/09/2013 20:25

Kryetari i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Ramush Haradinaj, duke iu referuar mungesës së kuorumit në seancat kur votohej për PTK’në në Kuvendin e Kosovës, ka deklaruar se nuk do të marrin ndonjë veprim konkret për ta ndërprerë jetën institucionale në vend.

Sa i përket mundësisë për zgjedhje të parakohshme nacionale, ai nuk ka përjashtuar këtë mundësi.

“Me të vërtetë po shkojmë në një parë zgjedhje, ato lokale.”

“Por, kjo është një sinjal që zgjedhjet parlamentare duhet të mbahen në një afat më të afërm.”

“Kjo nuk do të thotë që nuk mund të ndodhë që vetë partitë që janë në Qeveri të vendosin se a mund të vazhdojnë më tutje. Pra, mendoj se një vlerësim i parë duhet bëhet nga vetë partitë që janë në qeverisje se a mund të vazhdojnë më tutje, dhe a e kanë më tutje shumicën e nevojshme në Parlament”.

 

 

LM