Si yndyra mund të trajtojë nyjet

Yndyra e trupit tani mund të ndihmojë në trajtimin e kushteve të nyjeve të eshtrave.

Lifestyle

10/06/2020 15:45

Yndyra e trupit mund të ndihmojë në trajtimin e nyjeve përfshirë dëmtimet dhe osteoartritin, lloji i artritit të shkaktuar nga konsumimi në inde midis nyjeve, i cili prek 27 milion njerëz, transmeton lajmi.net.

Një pajisje e re butësisht thith, përpunon dhe përdor indin e dhjamit të një pacienti për të siguruar një burim të mundshëm qelizash burimore dhe faktorë të rritjes për të promovuar shërimin.

Mjekët ortopedikë në Qendrën Mjekësore Universitare Rush janë specialistët e parë të mjekësisë sportive në Midwest që ofrojnë trajtim me pajisjen, të quajtur Lipogems, të përdorur në kohën e operacionit artroskopik. FDA miratoi Lipogems për përdorim të gjerë në nëntor të 2016.

“Teknologjia është ideale për pacientët me kushte të caktuara ortopedike, të tilla si nyja e dhimbshme, përfshirë gjurin, kyçin e këmbës ose shpatullën me një lëvizje të kufizuar. Për më tepër, ajo mund të përdoret në defekte të indeve të buta të vendosura në tendona, ligamente ose muskuj për të përmirësuar mjedisin biologjik”, tha Dr. Center.

Procedura e lipogjenit shpëlahet dhe pastron vajrat inflamatorë dhe gjakun nga yndyra e korrur dhe mban vetitë natyrale dhe të dobishme të indit dhjamor, i cili injektohet në vendin e dëmtuar, shkruan alternative medicine. E gjithë procedura nga korrja deri në injeksion përfundon në më pak se 30 minuta.

Indi i dhjamit ka tendencë të mbetet në zonën ku injektohet në vend që të reabsorbohet menjëherë nga trupi, duke i lejuar trupit të maksimizojë përfitimet e injeksionit për një periudhë të zgjatur kohe. Pas injektimit, indi promovon shërimin dhe zvogëlimin e simptomave qysh në tre javë pas trajtimit.

Trajtimi me lipogjen përdoret në raste kur opsionet standarde të trajtimit, siç janë terapia fizike, ilaçet jostoidale anti-inflamatore ose injeksionet steroide nuk kanë dhënë lehtësim të konsiderueshëm. /Lajmi.net/