Si i trajton ISIS fëmijët për tu bërë vrasës? (Foto/Video)

22:38 | 3 Dhjetor 2015

Militantët e Shtetit Islamik kanë publikuar një video ku tregojnë se si i trajnojnë fëmijët që të bëhen ushtarë e t’i shërbejnë kauzës së tyre. Në video fëmijët shfaqen duke luajtur lojën kukafshehthi, ku ata duhet të gjejnë dhe të ekzekutojnë një të burgosur brenda një kështjelle antike, shkruan Daily Mail.

E filmuar në provincën Deir në Siri, në video shfaqen 6 të rekrutuar të rinj të ISIS-it, të cilët vrapojnë nëpër kështjellë për të gjetur të burgosurit e fshehur.

ISIS 2Me duart e lidhura prapa shpine, të burgosurit janë të detyruar të presin derisa njëri prej fëmijëve, jo më i madh se 8 vjeç, me një pistoletë i vret ata për nga afër.

ISIS 3Pasi ta kenë përfunduar detyrën, fëmijët ushtarë rikthehen te instruktori i tyre dhe e dorëzojnë armën.

ISIS 4Çdo herë të burgosurit gjenden në lokacione të ndryshme dhe nuk kanë shansë për të ikur.

Të burgosurit në këtë video akuzohen si spiunë që i ishin bashkuar ISIS-it e që ishin përkrahës të regjimit të Bashar Al Assad.‌/klankosova