Si i përgatiste Hitleri fjalimet? (Foto)

Me fjalimet e tij plot pasion, Adolf Hitler bëri për vete miliona gjermanë që në kohë krize i besuan edhe pushtetin, por më vonë koha do të vërtetonte se ishte një gabim i madh, jo vetëm për Gjermaninë, por për të gjithë botën. 

Bota

12/11/2014 23:54

Adolf Hitler u shfaq për herë të parë në politikën gjermane më 29 qershor të 1921, kur mori drejtimin e Partisë Naziste. Që prej kësaj dite karriera e tij do të njihte vetëm ngritje. Kulmi do të mbërrinte në vitet e “Depresionit të Madh”.

Historianët vlerësojnë se kriza ekonomike i dha një dorë të mirë Hitlerit në realizimin e objektivave të tij, ndërsa pjesa tjetër ishte edhe oratoria dhe aftësia e tij për të bërë për vete masat.

Po jo gjithçka vinte vetiu. Para çdo daljeje publike, Hitleri përgatiste deri në detaj çdo lëvizje dhe fjalë që do të nxirrte nga goja.

Kjo vërtetohet edhe me një set fotografish të publikuara së fundmi nga koleksionisti Heinrich Hoffman, transmeton Top Channel.