‘Shtëpia e bardhë’ e Klinës dëmtohet pas 5 vitesh përurimi

Objekti i Komunës së Klinës, i ndërtuar në fund të vitit 2011 dhe i përuruar në vitin 2013, tani është në një gjendje jo të mirë. Kjo mund të vërehet edhe te fotografitë dhe videot e bëra nga Ekonomia Online

Lajme

30/06/2018 08:22

Objekti i kësaj komune është ndërtuar nga Kompania “BESA Commerce” në Lipjan, ku në kohën kur ishte kryetar komune Sokol Bashota, kompanisë në fjalë i ishte dhënë një tokë në qendër të qytetit të Klinës si kompensim i parave për të bërë ndërtimin e objektit të komunës.

Drejtori i Urbanizmit në Komunën e Klinës, Lorenc Marleku, tha se komuna është gjetur në këtë gjendje dhe arsyeja se pse objekti i komunës është në një gjendje të tillë është pikërisht cilësia e keqe dhe ndërtimi pa kriter i saj.

“Faktorët që kanë ndikuar që gjendja është kështu është ndërtimi pa kriter, sepse nuk ka si të llogarisim ndryshe, ne e kemi gjetë në këtë gjendje dhe menjëherë kemi kërkuar fonde nga ministritë e ndryshme dhe e kemi hapur tenderin për riparim të pullazit dhe jemi në procedura”, tha Marleku.

Marleku shtoi se pothuajse i tërë objekti është në një gjendje të tillë, përfshirë edhe podrumin i cili gjendet në lagështi.

“Jemi në procedura të prokurimit dhe shpejt do të fillojmë renovimin që e kemi ndarë në tri faza, pullazi, fasada dhe izolimi i poshtëm, sepse podrumi është në një gjendje katastrofale me lagështi”, shtoi ai.