Shtatëdhjetë ish gjeneralë amerikanë kërkojnë që Trumpi të mos bëjë luftë me Iranin

13:22 | 25 Maj 2019

Shtatëdhjetë ish përfaqësues ushtarakë amerikanë i dërguan letër Donald Trampit në portalin analitik “War on rocs”, në të cilën ata i bëjnë thirrje që të mos lejojë tensione me Iranin.

Ata theksojnë se Trumpi ka  autorizim  që të ulë nivelin e tensioneve në Lindjen e Afërt. Konflikti ushtarak me Iranin i kushtoi shtrenjtë SHBA-në, theksojnë ata.

Në letër thuhet se Trampi duhet që të tregojë “pjekuri shtetërore dhe urtësi”, me qëllim  që të pengohet eskalimi që mund të ketë efekt të keq ndaj pozicionit në vend.