Shpezët s’ia dalin dot në “luftë” me të ftohtin (Foto)

Edhe pse nuk ka shumë specie shpezësh nëpër qytetet e Kosovës, edhe ato që janë më të shpeshta, sorra e kumria, nuk po arrijnë t'i mbijetojnë mungesës së ushqimit, dhe temperaturave të ulëta, që kanë përfshirë vendin ditëve të fundit. 

Lajme

05/01/2015 12:59

Kohëve të fundit, me t’u ulur temperaturat, një mori shpezësh, më së shumti zogj por edhe specie tjera nuk po gjejnë “bukën e gojës”, por edhe s’po mund të ndërtojnë një fole nga të ftohtit për të mbijetuar.

Një dukuri e tillë ka ndodhur gjithherë por me intensitet më të ulët. Edhe pse nuk ka shifra as detaje që tregojnë numër për ngordhjen e tyre, shpesh qytetarët hasin në shpezë të ngordhura në rrugë, ose siç është rasti në lum të Prizrenit, raporton lajmi.net.

Duhet cekur se një gjë e tillë po ndodhë në kohën kur të mbeturat e ushqimit njerëzor po mbështillen me qese dhe po hidhen në kontenjer, si njëra nga rrugët më të shpeshta ushqyese të këtyre shpezëve. (lajmi.net)