Shenjat që tregojnë se ai nuk do ju tradhëtoj kurrë

Sigurisht, nuk ka asnjë mënyrë të sigurtë për të parashikuar nëse meshkujt apo femrat mund të mashtrojnë, por studimet shkencore mund të përkufizojnë tiparet që janë statistikisht më të zakonshme tek njerëzit që tradhëtojnë dhe ata që qëndrojnë besnikë.

Lifestyle

28/02/2017 21:17

1. Ju sillni në shtëpi të njejtën sasi parash. Sipas një studimi të bërë kohët e fundit nga raportet sociologjike amerikane, thuhet se partnerët kishin më pak gjasa për të tradhëtuar nëqoftëse ishin në të njejtin pozicion të arritjes së të ardhurave. Meshkujt kishin më shumë gjasa të mashtrojnë nëse ata fitonin më shumë se partneri i tyre, por kishin gjasa për tradhëti edhe nëse fitonin shumë më pak se ato. Pra, nëse keni paga mujore të ngjashme me njëri-tjetrin, atëherë statistikat qëndrojnë në anën tuaj.

2. Miqtë e tij janë gjithashtu besnikë. Njerëzit kanë më shumë gjasa të mashtrojnë nëse edhe miqtë e tyre janë mashtrues, sipas M.Gary Newman, autor i librit “The Truth About Cheating”. Nës emiqtë e tij janë të besueshëm, është e mundshme që edhe ai mos të jetë tradhëtar dhe mashtrues.

3. Ai ndjehet i dashur dhe i besueshëm. Sipas një studimi të kryer nga Newman, theksohet se shumica e njerëzve nuk tradhëtojnë vetëm sepse nuk janë të kënaqur seksualisht. Këto mashtrojnë sepse janë në kërkim të kënaqësisë emocionale.

4. Ai është një ekstrovert. Ekstrovertët kanë më pak gjasa për tu ndikuar nga të tjerët. Hulumtimet tregojnë se introvertët realisht kanë më shumë gjasa për të tradhëtuar. Pra, edhe nëse është partneri duke njoftuar njerëz të rinj, ju në fakt mund të ndiheni e sigurtë.

5. Ai është tipi i mashkullit që duket se nuk tradhëton. Sipas studimeve reale që njerëzit shpenzojnë kohë në to, studiuesit gjetën se mund ti besoni partnerit tuaj nëse realisht ngjan s ii tillë që nuk tradhëton, pasi nga ana tjetër ka nga ata tipa që duken nga sipërfaqja për tradhëtinë e tyre.

6. Ai është i dhënë pas muzikës “heavy metal”. Sipas një sondazhi të bërë nga ‘Mirror’ (pak e dyshimtë), thuhet se personat që adhurojnë muzikën ‘heavy metal’ kanë më pak gjasa për të tradhtuar apo mashtruar.

7. Ai vjen nga një familje e madhe. Një studim i bërë ka konfirmuar se personat që janë i vetmi fëmijë në familje, kanë më shumë gjasa për të tradhëtuar. Pyetni partnerin nëse ka ndonjë vëlla apo motër.

8. Ai ka vështirësi në nxitje seksuale. Një studim dëshpërues i publikuar në Arkivat e sjelljes seksuale, tregon se meshkujt që nxiten më lehtë seksualisht kanë më tepër gjasa për të tradhëtuar.