SHBA vendi i 10-të më i rrezikshëm në botë për gratë

Shtetet e Bashkuara janë renditur për herë të parë në mesin e 10 vendeve që konsiderohen si më të rrezikshmet për gratë nga ekspertët në terren.

Bota

27/06/2018 13:48

Një sondazh i Fondacionit Thomson Reuters prej rreth 550 ekspertësh në çështjet e grave anembanë globit etiketon Shtetet e Bashkuara si vendi i 10-të më i rrezikshëm në lidhje me rrezikun e dhunës seksuale, si dhe ngacmimit seksual.

Fondacioni tha se vendosja e SHBA në listën e dyshimtë ishte poshtë kryesisht në fushatat #MeToo dhe Time’s Up, duke rritur ndërgjegjësimin për dhunën seksuale dhe kërcënimin e grave në SHBA, pas akuzave kriminale kundër Harvey Weinstein.

“Njerëzit duan që të mendojnë se të ardhurat e mira do të thonë se janë të mbrojtura nga keqtrajtimi, por fatkeqësisht nuk është kështu”, tha fondacioni Cindy Southworth, i Rrjetit Kombëtar në Uashington për t’i dhënë fund dhunës në familje. “Ne do të shikojmë prapa dhe e shohim këtë si një pikë shumë të fuqishme kthese … Ne po hedhim në kapak dhe po themi ‘# Metoo dhe Time’s Up’.”