Serbia në BE në vitin 2020 vetëm nëse i përmirëson marrëdhëniet me Kosovën

Serbia mund të arrijë t’i përmbyll negociatat për anëtarësim në Bashkimin Evropian në vitin 2020, por vetëm nëse arrin t’i përmirësojë marrëdhëniet me Kosovën. 

Lajme

12/05/2014 15:52

Kështu ka thënë në një intervistë për Vecernje Novosti, kryetari i grupit të Social Demokratëve në Parlamentin Europian, austriaku, Hannes Swoboda. 

Udhëheqësi i social demokratëve europian, Swoboda, si sfida të cilat duhet t’i kalojë Serbia para se të arrijë të bëhet anëtare e BE-së, ka përmendur luftën kundër korrupsionit, krijimin e kushteve për investime të reja si dhe përmirësimin e marrëdhënieve me të gjithë fqinjët, e në veçanti me Kosovën. 

“Reformat ekonomike dhe marrëdhëniet e mira fqinjësore duhet të shkojnë njëkohësisht, të cilat do të vlerësohen gjatë bisedimeve për anëtarësim të Serbisë në BE”, ka thënë Swoboda.