Rrëfimi i shqiptarit në restorantin e të cilit u zhvilluam negociatat për Marrëveshjen e Kumanovës

Njëzet e një vite më parë u nënshkrua Marrëveshja e Kumanovës e firmosur në Kumanovë. Për tu arritur kjo marrëveshje që përfundoi me dorëzimin e Sllobodan Millosheviqit u diskutua 3 ditë në një restorant në Kumanovë.

Lajme

09/06/2020 18:14

Pronari i këtij restoranti në një intervistë në Frontal ka rrëfyer përvojën e tij nga ajo datë historike.

Ramadan Sadiku, pronar i restorantit thotë që 3 ditë e bisedimeve kanë qenë të tensionuara.

“Në lokalin është bërë gati marrëveshja e Kumanovës.Tri ditë është diskutuar e pastaj është arritur marrëveshja e Kumanovës. Unë jam i vetmi njeri që kam marrë pjesë në biseda e ka pas biseda të tensionuar”, ka thënë Sadiku në T7.

Sipas tij restoranti i tij ka qenë vend strategjik për bisedimet e kësaj marrëveshje.

“Mu ma merrë mendja se këtu ka qenë vendi strategjik për mu taku NATO, vendi ka qenë I përshtatshëm. Këtu kanë qenë 14 persona pjesëmarrës për persona tjerë që janë përkujdesur për sigurim”, ka shtuar Sadiku.

E ai e rrëfen edhe momentin e shumë pritur nga gjithë kosovarët e shqiptarët në atë kohë.

“Bisedat duke i dëgjuar brenda ishte momenti të largohet ushtria serbe dhe të largohet milloshoviqi. Të nesërmen kam qenë këtu prezent, forcat u futën në Kosovë”, ka thënë ndër tjera Sadiku.