Roboti “Philae” në hapësirë akoma gjallë : “Mirëdita tokë, më dëgjoni?”

Pas uljes së robotit “Philae” në Kometen 67P/Churyumov–Gerasimenko, shkencëtarët kishin humbur sinjalet, duke menduar që ky robot kishte humbur diku!

Fun

14/06/2015 22:58

Por ja që mbrëmë, më 13 qershor, në ora 22:28 pasdite, janë marrë sinjalet e para me anë të sondës lancuese ‘Rosetta’ në Qendrën Hapësinore Evropiane ESA-së.

“Philae është mirë: Ai ka një temperaturë prej -35 gradë C, dhe 24 W energji. Roboti është i gatshëm për operacione”

Philae është një robot që peshon 98 kg prej të cilave 22 kg janë vetëm instrumentet e tij. Lartësia e tij është rreth 1 metër.

Për të gjithë ata që nuk kanë pasur rastin të shohin lancimin e robotit Philae përmes sondës “Rosetta” po japim një video të lancimit më 6 gusht 2014:

 

YouTube player