‘Rikthehet’ Titaniku

Anija e famshme Titanik, që u mbyt duke u marrë jetën dhjetëra njerëzve, por “binjaku” i tij do të bëhet gati për lëshim brenda dy vjetësh.

Bota

09/02/2016 19:08

Në 2018 do të hidhet në det një kopje identike e tij.

Natyrisht që anija e quajtur Titanic II do të jetë e pajisur me teknologjinë e kohës, por pamja e jashtme do të jetë identike me anijen e famshme.

Do të jetë Blue Star Line që do të hedhë në det Titanic II.

Anija do jetë e gjatë 270 metra dhe i lartë 53 metra.

Pesha e tij do të jetë 40 mijë ton.

Do të ketë 9 ura, 840 kabina për 2400 pasagjerë dhe 900 pjesëtarë të ekuipazhit.

Në anije do të ketë edhe pishina, palestër, banjo turke etj.

Udhëtimi i parë do të nisë në Jiangsu, Kinën Lindore dhe do të përfundojë në Dubai./tema