Refugjatët sirianë ia refuzojnë azilin Shqipërisë

16 sirianët e kapur një ditë më parë në Vërnik të Devollit do të sistemohen tek qendra e mbyllur, për shtetasit e huaj që hyjnë në mënyrë të parregullt në kufi, në Kareç të Vorës.

Lajme

05/05/2016 11:40

Ai do të jetë vendstrehimi i tyre deri në momentin e rikthimit në Greqi, pasi refuzuan azilin në Shqipëri.

Gjatë marrjes në pyetje nga specialistët e sektorit kufitar të policisë së Korçës, sirianët deklaruan gjithashtu se nuk kishin qëllim të ndalonin në Shqipëri dhe se më parë kishin qenë pjesë e kampit të Idomenit në Selanik. /TCh