Raporti i DASh, Serbia akuzohet se nuk ka bërë asgjë për zbardhjen e vrasjes së vëllezërve Bytyqi

Departamenti Amerikan i SHtetit ka akuzuar Serbinë se nuk bëri asgjë për zbardhjen e vrasjes së vëllezërve Bytyqi. Zyra e Prokurorit të Krimeve të Luftës (OWCP) hetoi krimet e luftës nga konfliktet e viteve 1990 në ish-Jugosllavi dhe lëshoi ​​aktakuza. Agjencia e Informacionit të Sigurisë dhe Drejtoria për Zbatimin e Sanksioneve Penale kanë për detyrë…

Lajme

21/03/2023 12:52

Departamenti Amerikan i SHtetit ka akuzuar Serbinë se nuk bëri asgjë për zbardhjen e vrasjes së vëllezërve Bytyqi.

Zyra e Prokurorit të Krimeve të Luftës (OWCP) hetoi krimet e luftës nga konfliktet e viteve 1990 në ish-Jugosllavi dhe lëshoi ​​aktakuza. Agjencia e Informacionit të Sigurisë dhe Drejtoria për Zbatimin e Sanksioneve Penale kanë për detyrë që të shqyrtojnë raste të tilla përmes auditimeve të brendshme.

Sipas OWCP, zhdukja dhe vrasja e Yllit, Agronit dhe Mehmet Bytyqit në vitin 1999, tre vëllezër kosovaro-amerikanë, mbeti nën hetim. Vëllezërit Bytyqi u arrestuan në Serbi në kufirin me Kosovën, u ekzekutuan dhe u varrosën në një qendër trajnimi policor në Petrovo Selo, një objekt policor i Ministrisë së Brendshme të Serbisë (MPB) i komanduar nga ish gjenerali i MPB-së, Goran Radosavljevic. Zyrtarët pohuan se vazhdojnë të mbledhin fakte të reja për të përcaktuar identitetin e autorëve për ato që ata raportuan se ishin aktakuza të mundshme për krime lufte kundër robërve të luftës. Megjithatë, qeveria nuk bëri përparim të rëndësishëm drejt sigurimit të drejtësisë për viktimat dhe ishte e paqartë se deri në çfarë mase autoritetet po hetonin në mënyrë aktive rastin.