Rama dhe Vuçiq do të përballen në një debat televiziv në Vjenë

Kryeministri i Serbisë dhe ai i Shqipërisë, Aleksandar Vuçiqi dhe Edi Rama, do t'i ballafaqojnë qëndrimet në emisionin gjashtëdhjetë minutash të prodhimit TV rajonal "Mjedisi përreth", raportojnë mediet serbe.

Lajme

10/08/2015 20:33

Siç pohohet në kumtesë, emisioni do të incizohet në studion e Vjenës, gjatë Konferencës së Dytë për Ballkanin Perëndimor. Në emision do të marrë pjesë edhe sekretari i përgjithshëm i Këshillit për Bashkëpunim Rajonal Goran Svilanoviq.

Samiti në Vjenë është pjesë e nismës së Berlinit, të cilin vitin e kaluar e ka inicuar kancelarja gjermane Angela Merkel. Delegacionet e të të gjitha shteteve të Ballkanit Perëndimor, si edhe i Austrisë, Gjermanisë dhe i BE, do të bisedojnë më 27 gusht për problemet dhe sfidat para të cilave gjenden shtetet e rajonit.

Emisioni do të emitohet në pesë shtete, në 11 TV kombëtare dhe me dhjetëra lokale.