QNR fillon përgatitjet për zgjedhjet e 22 tetorit

Pas përfundimit të punës për zgjedhjet e jashtëzakonshme të 11 qershorit në Qendrën e Numërimit dhe Rezultateve kanë filluar përgatitjet për zgjedhjet komunale të 22 tetorit.

Lajme

23/08/2017 09:11

Koordinatori i Qendrës së Numërimit dhe Rezultateve (QNR), Burim Ahmetaj, ka than për Ekonomia Online se janë në proces e sipër të përgatitjeve për zgjedhjet komunale që do të mbahen më 22 tetor.

“Procesi i punës në Qendrën e Numërimit dhe Rezultateve ka përfunduar në momentin kur janë certifikuar rezultatet më 8 korrik 2017, pra i gjithë procesi është kompletuar dhe është përmbyllur dhe më pastaj kemi filluar me procesin e përgatitjeve për zgjedhjet lokale, pra procesi veç është i kompletuar i zgjedhjeve të parakohshme parlamentare dhe tash jemi në proces e sipër jemi duke u përgatitur për procesin e punës për zgjedhjet lokale”, tha Ahmetaj.

Ai ka thënë ka shpjeguar procesin e punës e cila bëhet brenda QNR-së.

“Faktikisht duhet të rregullohet objekti, hapësirat brenda QNR-së, duhet të zhvillohen trajnimet e stafit jopermanent që do të punojnë, pra janë procedurat, është planifikimi, buxhetet, blerjet që do të thotë të gjitha përgatitjet në aspektin e përgatitjeve për zgjedhjet lokale”, duke shtuar se rëndësi të veçante i kushtohet procesit të trajnimt të stafit që punojnë në këtë qendër.

“Rëndësi të veçantë i kushtojmë paradites së zgjedhjeve, trajnimit të stafit që do të bëhet në seanca të ndryshme ku do të trinohet stafi i qendrës së numërimit dhe rezultateve dhe stafi që do të bëjnë transmetimin e rezultateve preliminare pra stafi K voting pra të gjitha këto trajnime do të bëhen brenda objektit të Qendrës së Numërimit dhe Rezultateve, që më pastaj për të filluar me procesin e pas ditës së zgjedhjeve me procesin e zgjedhjeve”.

Sa i përket fletëvotimeve Ahmetaj ka thënë se për dizajnin cilësinë dhe kualitetin e fletëvotimeve duhet miratimi nga Komisioni Qendrorë Zgjedhor (KQZ).

“Numri i fletëvotimeve reflekton edhe numrin e votuesve të regjistruar në listat përfundimtare të votuesve, sigurisht që po aq sa ka votues do të ketë edhe fletëvotime dhe sigurisht që janë procedurat ato të cilat duhet të kryhen para se të printohen fletëvotimet, sigurisht duhet të pritet edhe miratimi nga KQZ-ja për dizajnin, cilësinë dhe kualitetin e fletëvotimeve”, përfundoi ai, raporton EO.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) ka njoftuar se në zgjedhjet komunale të 22 tetorit do të garojnë 91 subjekte politike, nga të cilat 35 parti politike.