Punimet në rrjet, këto janë vendet që do të mbesin pa rrymë

KEDS-i ka bërë të ditur se gjatë dy ditëve të ardhshme do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike në disa zona të vendit.

Lajme

08/06/2022 17:51

Sipas njoftimit, ndërprerja e rrymës do të ndodh për shkak të punimeve që do të kryhen në rrjet, shkruan lajmi.net.

Punimet do të kryhen nga ekipet e KEDS-it, ndërsa janë të domosdoshme për siguri të sistemit.

Njoftimi i plotë:

 

09.06.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

Nga NS 35/10 kV Parku i Biznesit do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Llapushnik (kodi: 16023003 ) nga ora 08:00 deri 08:30

Vendet: Llapushnik, Orllat, Negroc, Vuqak, Xhurgjice, Shkolla LLapushnik, Kleqk e Re.

Arsyeja: Kyçja e nënstacionit në rrjet.

2.

Nga NS 35/10kV Besia do të ndërprehet:

Dalja LP 10kV Prugovc (kodi 10013012) nga ora 11:00 deri 15:00

Vendet: Barilevë Lecët,Te kanali Besi, Leban te baza 1, Prugovc Extra Dragusha, Leban Dobratiqët, Besi Ambulanca 1, Rimanishta, Betonjerka private Lebanë, Objekti privat Deshishku, Zenit, Jaha Company, Prugovc Zuqollët.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve dhe shtyllave.

3.

Nga TS 220/35/10(20)kV Podujeva do të ndërprehet:

LP 10kV Ballovci (kodi: 14000008) nga ora 10:00 deri 14:00 Vendet: Surkishi, Lladofci, Sfeqel, Dumoshi, Shajkovci, Surdulli, Hertica, Drazhnje, Rakenica dhe Turuqica.

Arsyeja: Ndërprerje për sigurinë e sistemit, revizion.

4.

Nga NS 110/10(20)[kV] Prishtina 7 do të ndërprehet:

TS 0.4[kV] Ulzat 1-Hajvali (kodi:19000040167) prej orës 10:30 deri në ora 15:30

Vendet: Lagjja e Byçmetëve.

Arsyeja: Bartja e konsumatorëve nga rrjeti i vjetër 0.4kV në rrjetin e ri 0.4 kV.

5.

Nga NS 35/10[kV] Koliqi do të ndërprehet:

LP 10[kV] Koliqi (kodi: 14016002) nga ora 09:00 deri 16:00

Vendet: Koliqi, Ballabani dhe Nishevci.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

6.

NS 35/10kV Fushë-Kosova II do të ndërprehet:

LP 10kV Fushë-Kosova 1 (kodi: 15018006 ) nga ora 10:00 deri 14:30

Vendet: Nakaradë, Dardhishtë, Lismir dhe lagjja Tërnavët.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive.

7.

Nga NS 35/10 [kV] Badovci do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Mramor-Slivovë (kodi: 10014001) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: Mramori, Slivova, Brusi, Busia, Zllasha, Viti e Marevcit dhe Mareci.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, demontimi i shtyllave të tensionit të mesëm.

8.

Nga NS 35/10 [kV] Badovci do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Hajvalia (kodi: 10014002) prej ores 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Kontejnerët e refugjatëve, Hajvali afër Graqanicës, Ministria për Komunitet dhe Kthim, Hajvalia I, Hajvali xhamia, Çoliqët, Pacollet, Pacolli Rezidenca, Objekti banimi Pacolli, Emin Pacolli- Kompleksi banesor familjar, Rrustem Pacolli dhe Këshilli Gjyqësor i Kosovës.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, demontimi i shtyllave të tensionit të mesëm.

Pejë

1.

NS 35/10kV Klina do të ndërprehet:

LP 10kV J05-Zajmi (kodi: 52000104) nga ora 11:00 deri 12:30

Vendet: fshatrat: Bokshiq, Deiq, Dollovë, Drenovcë, Dugojevë, Grabanicë, një pjesë e Klinës, Polce (një pjesë), Potërç, Potërç i Epërm, Videjë dhe Zajm.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i HP të transformatorëve matës rrymor.

2.

Nga NS 110/10[kV] Istog do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Rakoshi (kodi:54000006) nga ora 10:00 deri 15:00

Vendet: Fshatrat: Bellopojë (një pjesë), Cerkolez, Dubravë (një pjesë), Gurakoc (një pjesë), Kërninë, Kërninë e Epërme, Kovragë, Llukavc i Thatë (një pjesë), Padalishtë, Rakoc, Serbobran, Shushic, Shushicë e Ulët, Suhogerllë, Uçë, Veriq dhe Zhakovë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive, bartja e rrjetit të tensionit të mesëm.

3.

Nga TS 110/10(20)[kV] Peja 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Kastrati (kodi: 51000007) prej orës 11:00 deri ne ora 12:30

Vendet: Lagjja Dardania, Llozhani, Zllopeku, Poqesta, Belinca, Doberdoli, Babiqi, Pistoni, Sedefi..

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, bartja e rrjetit në shtylla të reja.

4.

Nga TS 110/35/10 kV Peja 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Qyteti I (kodi 50000003) prej orës 13:00 deri ne ora 14:30

Vendet: Ringovi 1,2,3, Krivogllava 1,2

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, bartja e rrjetit në shtylla të reja.

Prizren

1.

NS 35/10[kV] Prizreni IV , do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Tabahana (kodi: 30033010) nga ora 09:30 deri 10:30

Vendet: rrugët: 11 Ismet Jashari – Kumanova (një pjesë), 340 Mentor Krasniqi (një pjesë), 343 Lazër Lumnezi, 346 Pal Paluca, 347 Hyse Rexhepi, 349 Themistokli Gërmenji, 357 Pushkatarët, 358 Bujtinat, 359 Iljaz Kuka, 360 Adnan Krasniqi, 362 Papa Gjon Pali, 366 Anton Çeta, 368 At Gjergj Fishta, 381 Indrit Cara – Kavaja, 382 Azem Hajdari, 384 Behari dhe Sheshi Shadërvani.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, rregullimi i grupeve matëse (njehsorit dhe transformatorit matës rrymor).

2.

NS 35/10 [kV] Pirana do të ndërprehet:

LP 10[kV] Hasi II (kodi: 30034003) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: fshatrat: Bregu i Drinit, Dedaj, Kabash i Hasit, Krajk (një pjesë), Kushninë, Lubizhdë e Hasit, Lukinaj (një pjesë) dhe Romajë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive, revizion në LP 10kV, ndërrimi/përforcimi i shtyllave të dëmtuara.

3.

Nga NS 35/10[kV] Zhur do të ndërprehet:

LP 10[kV] Hoqa e Qytetit (kodi: 30035005 ) nga ora 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Billushë, Hoçë e Qytetit, Jeshkovë, Leskovec dhe Lubiqevë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, bartja e rrjetit nga shtyllat e vjetra në të reja.

4.

NS 110/10kV Theranda do të ndërprehet:

LP 10kV Studençani 2 (Kodi: 32000024) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Studençani nje pjes dhe Samadraxhë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, bartja e rrjetit në shtyllat e reja.

Ferizaj

1.

Nga NS 35/10[kV] Ferizaj II do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Fshatrat (kodi: 40000002) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: rrugët: Dardania, Haki Braha (1 konsumator), Mirosalë, Mirosalë lagjëja Bytyqi, Dedaj dhe te Shkolla, Rexhep Bislimi (1 konsumator); fshatrat: Sojevë, Tankasiq dhe Zllatar.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, zëvendësimi i shtyllave thyera me të rejat, ndërrimi i përçuesve dhe izolatorëve.

2.

Nga TS 110/35/10[kV] Lipjani do të ndërprehet:

Dalja – LP LP 10[kV] Kraishta (kodi 41000002) prej orës 12:00 deri në ora 15:30

Vendet: Rufci i Ri, Rufci i Vjetër, Hallaqi i Vogël, Hallaqi i Madh, Ribar i Vogël, Ribar i Madh, Zllakuqan, Kraishtë, Bujani, Bregu i Zi, Godanc i Epërm, Varigoc dhe Kraishtë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive.

3.

Nga TS 35/10[kV] Magure do të ndërprehet:

Dalja – LP 10[kV] Halilaqi (Kodi: 41048003) nga ora 10:30 deri në ora 15:30

Vendet: Harilaqi, Treshnjevka dhe konsumatorët komercial të kësaj dalje 10kV.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive.

4.

Nga NS 35/10[kV] Kaçaniku do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Voskopoja (kodi: 40043001) nga ora 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Biqec, Bob (një pjesë), Dubravë, Dushkaja, Kovaçec, Kukaj, Magjistralja Ferizaj-Kaçanik (një pjesë), Nikaj, Rekë, Soponicë, Tusha, Trimor (Kovaçec) (një pjesë) dhe rruga Vëllezërit Çaka (një pjesë).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive.

5.

Nga NS 35/10[kV] Shtime do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Carraleva (kodi:41046004) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: rrugët: 2 Korriku (një pjesë), Anton Çetta (një pjesë), e Tiranës, Milaim Beha, Ruzhdi Salihu (një pjesë), Skënderbeu, Sylejman Vokshi (një pjesë), Uiliam Uoker; fshatrat: Belincë, Caralevë, Greiçec (një pjesë), Karaçicë (një pjesë), Llanishtë (një pjesë), Pjetërshticë, Rancë (një pjesë), Topillë (një pjesë) dhe Zborc.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive.

Gjilan

1.

Nga NS 35/10[kV] Artanë do të ndërprehet:

LP 10[kV] Bunjakët (kodi: 60024002 ) nga ora 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Bunjak (një pjesë) dhe Marevc.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive – 10[kV].

Gjakovë

1.

Nga TS 110/10(20)kV Gjakova 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Bistazhini (kodi: 81000005) prej ores 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Ffhatrat: Bistrazhin, Damjan (një pjesë), Dol, Fshaj (një pjesë), Gërqinë, Kusar, Kushavec (një pjesë), Lipovec, Marmull, Marash, Pjetërshan, Raç (një pjesë), Ramamat, Rrezinë dhe Smaq (një pjesë).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, demontimi i shtyllave të tensionit të mesëm dhe kontrollimi i trafostacioneve.

2.

Nga TS 35/10 kV Malisheva do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Bellanica (kodi 82082005 ) prej orës 10:00 deri ne ora 14:00

Vendet: Rr.605 Rilindja Kombëtare (1 konsumatorë), Rr.608 Hamdi Berisha (1 konsumatorë), fshatrat: Balincë, Bardhë, Bellanicë, Javor, Lladroc, Lladroviç, Lubizhdë, Lluzhnic, Ngucat, Senik dhe Temeqinë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, demontimi i shtyllave të tensionit të mesëm dhe kontrollimi i trafostacioneve.

3.

Nga TS 35/10 kV Xërxa do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Ratkoci (kodi 82081006) prej orës 10:30 deri ne ora 15:30

Vendet: fshatrat: Gexhë, Radostë, Ratkoc, Xërxe (një pjesë)..

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, demontimi i shtyllave të tensionit të mesëm dhe kontrollimi i trafostacioneve.

10.06.2022

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

Nga NS 110/10(20)kV Prishtina 3 do të ndërprehet:

TS 10/04[kV] TS Qyteza Pejton 1 (Gjykata kushtetuese) (kodi: 12000023101) nga ora 09:00 deri 14:00

Vendet: Rr. Justiniani, Pashko Vasa dhe Kosta Novakoviq.

Arsyeja: Identifikimi i furnizimit të disa konsumatorëve, shkyçja bëhet sipas nevojës.

Vërejtje! Shkyçja e konsumatorëve është e kohëpaskohshme.

2.

Nga NS 110/10(20)kV Prishtina 3 do të ndërprehet:

NS 10/04 kV Mujo Ulqinaku (kodi: 12000023104) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: rr. Mujo Ulqinaku.

Arsyeja: Identifikimi i furnizimit te disa konsumatorëve, shkyçja behet sipas nevojës.

Vërejtje! Shkyçja e konsumatorëve është e kohëpaskohshme.

Gjakovë

1.

NS 35/10 [kV] Gjakova I do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] TS Meje 1 (Lapidari) (kodi: 80080006130) prej orës 09:00 deri ne ora 17:00

NS 10/0.4kV[kV] TS Madanaj 2 (kodi:80080006134) prej orës 09:00 deri ne ora 17:00

NS 10 0.4kV [kV] TS Dallashaj (kodi:80080006137) prej orës 09:00 deri ne ora 17:00

Vendet: Meje 1,Madanaj 2 dhe Dallashaj.

Arsyeja: Kyçja e konsumatorëve në rrjetin e ri.

2.

Nga TS 35/10[kV] Gjakova I do të ndërprehet:

Dalja – LP 10[kV] Ponosheci (kodi: 80080006) nga ora 10:00 deri 15:00

Vendet: Babaj Bokës, Dallashaj, Devë, Duzhnjë, Gusk, Jahoc, Korenicë, Madanaj, Mejë, Morinë, Nec, Orize, Ponoshec, Popoc, Ramoc, Rracaj, Rrypaj, Sheremet, Shishman, Smolicë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive, dislokim i LP 10kV nga shtyllat e vjetra në shtylla të reja.

Mitrovicë

1.

Nga TS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Llausha (kodi: 74000011) nga ora 10:00 deri 12:00

Vendet: Llausha, Rreci, Gecet, Vojvoda, Manastiri dhe lagjja III e qytetit.

Arsyeja: Selektimi i kabllos ekzistuese për të verifikuar në cilën kabllo duhet të bëhen lidhëset në 10kV sipas projektit.

2.

Nga NS 110/10[kV] Vushtria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Novolani (kodi: 73000005) nga ora 11:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Bukosh, Dervar, Dolak, Druar, Kollë, Mihaliq, Novolan, Reznik, Shallc dhe Vërnicë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, kalimi i përçuesve në shtyllën e re në Novolan dhe shtrëngimi i përçuesve etj.

10.06.2022

Punime nga palët e treta

Prizren

1.

Nga NS 110/10 [kV] Prizreni 3 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Korisha (kodi:31000010) prej orës 09:00 deri 11:00

Vendet: fshatrat: Korishë, Lubizhdë dhe një pjesë e fshatit Lutogllavë.

Arsyeja: Rregullimi i tokëzimit të shkarkuesve dhe konzollave sipas vërejtjeve të komisionit për pranim teknik.

Ferizaj

1.

Nga NS 110/35/10[kV] Lipjan do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Zona Industriale ( kodi: 41000009) prej orës 10:00 deri në ora 13:00.

Vendet: Një pjesë e fshatit Konjuh dhe disa konsumatorë komercial të fshatit Livagjë/Livade, magjistralja Ferizaj-Prishtinë dhe magjistralja Lipjan-Prishtinë.

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.