Punimet në rrjet, KEDS tregon cilat zona do të mbesin pa rrymë

KEDS ka bërë të ditur se gjatë dy ditëve të ardhshme do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike në disa zona të vendit. Sipas njoftimit, ndërprerja e rrymës do të ndodh për shkak të punimeve në rrjet, shkruan lajmi.net. Punimet do të kryhen nga ekipet e KEDS-it, ndërsa janë të domosdoshme për siguri të sistemit.…

Lajme

29/11/2022 16:44

KEDS ka bërë të ditur se gjatë dy ditëve të ardhshme do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike në disa zona të vendit.

Sipas njoftimit, ndërprerja e rrymës do të ndodh për shkak të punimeve në rrjet, shkruan lajmi.net.

Punimet do të kryhen nga ekipet e KEDS-it, ndërsa janë të domosdoshme për siguri të sistemit.

Njoftimi i plotë:

Njoftimet nga KEDS për punimet në rrjet
30.11.2022
Punime të domosdoshme për siguri të sistemit
Gjilan

1.
Nga TS 110/10 kV Kamenica do të ndërprehet:
Dalja 10 [kV] Hogoshti (kodi:62000001) prej orës 10:00 deri në ora 15:00
Vendet: fshatrat: Bujnoc (një pjesë), Dazhnicë (një pjesë), Hogosht, Kolloleq, Kopërnicë, Kostandincë (një pjesë), Kradinell, Lajçiq, Lisockë (një pjesë), Marocë (një pjesë), Poliçkë, Shahiq (një pjesë), Shipashnicë e Epërme, Shipashnicë e Poshtme, Tërstenë (një pjesë), Velegllavë (një pjesë), Vriqec (një pjesë), Xhyrishevc (një pjesë) dhe Zhujë.
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i transformatorit në Shipashnicë të Ulët TS.116 me TS.113 me Shipashnicë të Epërme.

2.
Nga TS 35/10 kV Artana do të ndërprehet:
Dalja 10 [kV] Kolonia e Vjetër (kodi:60024001) prej orës 09:00 deri në ora 14:00
Vendet: fshatrat: Jasanovik, Kllobukar (një pjesë), Koloni, Koloni e Vjetër, Koloni e Re, Plavica (një pjesë) dhe Tullar (një pjesë).
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Mitrovicë

1.
TS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:
Dalja 10 kV Runiku (kodi:74000005) nga ora 10:00 deri në ora 15:00
Vendet: fshatrat: Bajë, Çiatk, Qubrel, Kastriot (një pjesë), Klinë e Epërme (një pjesë), Kllodernicë, Kostërc, Kotorr, Leqinë, Padalishtë, Pemishtë, Radishevë (një pjesë), Runikë, Runikë-Lagja: Kapllan Ahmeti, Dëshmorët e Kombit, Dardania, Dautaj, Miftaraj, Lagja e Re, Misiraj, Sejdiu, Shtruhera, te Kisha dhe te Xhamija, Suhogrll dhe Vitak.
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, rregullimi i ndarësve në trafo- shtylla.

2.
TS 110/10 kV Mitrovica 2 do të ndërprehet:
Dalja 10 kV Bajri (kodi:70000004) nga ora 09:00 deri në ora 14:00
Vendet: rrugët: Afrim Hajrizi (një pjesë), Ahmet Delija (një pjesë), Ali Pashë Tepelena, Asllan Cimili, Ahmet Haxha, Avdullah Zajmi, Avni Dibrani (një pjesë), Bislim Trepça (një pjesë), Bajr-te Xhamija, Fadil Deliqi, Fatime Sokoli, Hamzë Jashari, Hekurudhës, Ibrahim Popvci, Januz Mripa (një pjesë), Martin Camaj (një pjesë), Mulla Mustafë Fazlija (një pjesë), Magjistralja e Adriatikut, Vllezërit Frashëri, Vllezërit Bytyqi, Mustafë Shyti (një pjesë), Rexhep Remziu (një pjesë), Xhevdet Bajrami (një pjesë), Sylejman Shala (një pjesë), Shala (një pjesë), Shefqet Shkupi dhe Xhemail Zhazha (një pjesë); fshatrat: Frashër, Frashër i Madh, Frasher i Vogël, Pantinë (një pjesë) dhe Reshan (një pjesë).
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Pejë

1.
TS 35/10 kV Gurakoc do të ndërprehet:
Dalja 10 kV Onix (kodi:50052006) nga ora 10:00 deri në ora 15:00
Vendet: fshatrat: Baicë, Banjë, Cerrollukë, Dobrushë, Dubravë (një pjesë), Kaliqan, Lubovë, Orrobërd dhe Tomoc.
Gjate kësaj ndërprerje pa furnizim me energji elektrike mbesë BRE Onix Solar.
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave, shtrëngimi i përçuesve, ndërrimi i izolatorëve.

Prizren

1.
TS 110/35/10 kV Prizren 1 do të ndërprehet:
Dalja 10 kV 5 Dëshmorët (kodi:30000016) nga ora 10:00 deri në ora 15:00
Vendet: pjesë e rr. Jashar Salihu, pjesë e rr. Ismet Gashi, pjesë e rr. Ismail Qemali dhe pjesë e rr. Aziz Kelmendi.
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive (ndërrimi/përforcimi i shtyllave, shtrëngimi i përçuesve).

Prishtinë

1.
TS 35/10 kV Mazgit do të ndërprehet:
Dalja 10 kV Lumi I Madh-Prugovc (kodi:15019008) nga ora 10:00 deri në ora 15:00
Vendet: Raskova, Bakshia, Mulliri Prugovc, Nici Petrol, Te Sherifi, Bazeni Halim Thaqi, Amazona, Lumi i Madh, Stanovc i Epërm, Stanovci i Ulët, Berishët, Bujaria, Pllashnikët, Burimi Sh.P.K, Vehbi Pllana privat, Barileva sh.p.Koti Petrol, N.t.p Loli, Bakshi 1 dhe 2 dhe Milloshevë te shkolla.
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i transformatorit të mbingarkuar.

2.
TS 220/35/10 kV Podujeva do të ndërprehet:
Dalja 10 kV Fshatrat 2 (kodi:14000010) nga ora 09:00 deri në ora 14:00
Vendet: fshatrat: Sibofc, Lluzhan, Penuhë, Lupç i Epërm, Llugë, Majac dhe Popovë.
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Ferizaj

1.
Nga NS 35/10kV Kaçanik do të ndërprehet:
Dalja 10 kV Kaçanik i Vjetër (kodi:40043007) nga ora 10:00 deri në ora 12 :00
Vendet: fshatrat: Bajnicë (një pjesë), Begracë, Doganaj, Duraj, Elezaj, Fusha e Pajtimit (një pjesë), Gabricë, Kaçanik i Vjetër, Koxhaj (një pjesë), Magjistralja Ferizaj-Kaçanik (një pjesë), Stagovë dhe Qardak-Kaçaniku i Vjetër.
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, rritje e fuqisë së trafostacioneve të mbingarkuara.
2.
Nga NS 110/35/10kV Ferizaj 1 do të ndërprehet:
Dalja 10 kV Komogllava (kodi:40000009) nga ora 09:00 deri ne ora 14 :00
Vendet: fshatrat: Bibaj (4 konsumatorë), Fshati i Vjetër, Gërlicë, Komogllavë, Magjistralja Ferizaj-Kaçanik (një pjesë), Magjistralja Prishtinë-Ferizaj (1 konsumator) dhe Varosh.
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Gjakovë

1.
TS 110/35/10 kV Rahoveci do të ndërprehet:
Dalja 10 kV Qyteti 2 (kodi:82000004) prej ores 10:00 deri në ora 15:00
Vendet: rrugët: 409 Sylejman Vokshi, 486 Xhelal Hajda-Toni, 487 UÇK-së, 488 Mizair Isma, 489 Avdullah Bugari, 490 Gëzim Hamza-Piktori, 491 Vëllezrit Frashëri, 492 Agom Çelaj, 493 Hasan Prishtina, 494 Bekim Sylka, 496 Mexhit Mustafa, 497 Shkelzen Krasniqi, 500 28 Nëntori, 502 Sylejman Vokshi, 510 Bujar Thaqi, 512 Ali Sokoli, 513 Sheh Hilmi Maliqi, 514 Bajram Veliu, 516 Vëllezrit Frashëri, 525 Kuvendi i Manastirit, 526 Rifat Dina, 527 Sabit Shabandula, 528 Fitim e Enver Duraku, 529 Ramiz e Xhevdet Krasniqi, 530 Agim Kelmendi, 531 Selim Berisha, 532 Bekim Isma, 533 Sakip Bellaga, 534 Viktimat e Korrikut, 535 Prof.Hamdi Berisha, 540 Jeton e Besim Kabashi, 541 Dëshmorët e Zatriqit, 542 Musë Rahoveci, 544 Shkelzen e Luan Krasniqi, 545 Ismail e Besim Gashi, 546 Fahredin Hoxha, 547 Tafil Zyberi, 548 Mark Sopjani, 554 Viljam Voker, 555 Shkelzen Zllanoga, 557 Bedri Berisha, 558 Jahë Hoti, 608 Hamdi Berisha dhe Luftëtari.
Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i dy shtyllave të dëmtuara.

01.12.2022
Punime në projekte investive

Gjakovë

1.
NS 110/10 [kV] Gjakova 2 do të ndërprehet:
Dalja 10[kV] Bistazhini (kodi: 81000005) nga ora 09:00 deri në ora 17:30
Vendet: fshatrat: Bistrazhin, Damjan (një pjesë), Dol, Fshaj (një pjesë), Gërqinë, Kusar, Kushavec (një pjesë), Lipovec, Marmull, Marash, Pjetërshan, Raç (një pjesë), Ramamat, Rrezinë dhe Smaq (një pjesë),
Arsyeja: Projekte investive, ngritja e shtyllave nën tension.

2.
NS 35/10 [kV] Gjakova 1 do të ndërprehet:
Dalja 10[kV] Cërmjani (kodi: 80080012) nga ora 09:30 deri në ora 17:30
Vendet: fshatrat: Bardhaniq, Bare e Madhe, Bec, Bërdosana, Cermjan, Doblibarë, Gërgoc, Jabllanicë, Kodrali, Kralan, Meqe, Netiç, Qerim (2 konsumatorë), Rashkoc, Sukë, Vraniq, Zhabel dhe Zhdrellë.
Arsyeja: Projekte Investive, ndërrimi transformatorëve, ndërrimi i ndarësve, ndërrimi i shkarkueseve si dhe punime të tjera elektrike në kuadër të LOT 11 Feeder 2 Gjakovë.

Mitrovicë

1.
NS 110/10(20) [kV] Skenderaj do të ndërprehet:
Dalja 10[kV] Likovci (kodi: 74000001) nga ora 08:00 – 08:30 dhe 16:00-17:00
Vendet: fshatrat: Arbëri e Epërme, Arbëri e Poshtme, Likovcë, Makërmal, Morinë, Plluzhinë, Pozhullë, Murg, Obri e Ulët, Obri e Epërme, Rrezallë, Shtuticë, Ticë, Tushillë dhe një pjesë e Skenderajt.
Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, ndarja e urave të tensionit të mesëm.

2.
NS 110/10(20) [kV] Skenderaj do të ndërprehet:
NS 10/0.4[kV] N.T.SH “ Rreze Comerce” ( Kodi: 74000001058) nga ora 08:00-17:00
Vendet: Rreze Comerce.
Arsyeja: Projekte investive, me qellim të instalimit të kokave kabllovike tek trafosatcioni “Rreze Komerce” dhe energjizimi i trafostacionit të ri “Morine 2 (Varrezat) New Tr 1”.

Prishtinë

1.
Nga NS 110/10(20)[kV] Prishtina 7 do të ndërprehen:
Në NS 10/0.4[kV] Stabiliment te Fati Im. Pa tension do të mbesin këta nënstacione nga ora 09:00-10:00 dhe 16:00-17:00:
1. NS 10/0.4kV Llapnasella 3 (kodi: 19000035121)
2. NS 10/0.4kV Llapnasella 1 (kodi: 19000035123)
3. NS 10/0.4kV Llapnasella 2 (Kodi: 19000035122)
4. NS 10/0.4kV Kamp- shtëpiza- Petrit Deçani (Kodi: 19000035011)
5. NS 10/0.4kV “EDA” Spitali Intermed Preoc (Kodi: 19000035013)
6. NS 10/0.4kV NTP” ARBËRIA”(Çlirimi) (Kodi: 19000035016)
7. NS 10/0.4kV Ban. Priv. te shk. L.P. (Kodi: 19000035020)
8. NS 10/0.4kV Zenel Beqiri (Depo te Luli) (Kodi: 19000035028)
9. NS 10/0.4kV Petroll Company (Kodi: 19000035029)
10. NS 10/0.4kV Autoservis Kepa (Te Isaku) (Kodi: 19000035097)
11. NS 10/0.4kV UKABI (Kodi: 19000035098)
12. NS 10/0.4kV Marigona 3 (Kodi: 19000035099)
13. NS 10/0.4kV JEHONA TS Priv\t (Kodi: 19000035100)
14. NS 10/0.4kV NTSH” ELEKTRO AG”Alush Hasani (Kodi: 19000035101)
15. NS 10/0.4kV Autosallon Toni (Kodi: 19000035105)
16. NS 10/0.4kV Shaip Kadriu (Kodi: 19000035153)
17. NS 10/0.4kV Grupi i bizneseve”Delux”(Toverlani) (Kodi: 19000035247)
18. NS 10/0.4kV Preoci 3 ( TE Mercedesi) (Kodi: 19000035003)
19. NS 10/0.4kV Mercedes Mita (Pumpa e benzinit) (Kodi: 19000035004)
20. NS 10/0.4kV Muja Preniqi “Autosallon” (Kodi: 19000035156)
21. NS 10/0.4kVGani Aliu (Kodi: 19000035161)
22. NS 10/0.4kV Driton Mehmeti (Kodi: 19000035164)
23. NS 10/0.4kV Blerim Imeri “DEJA VU” shpk (Kodi: 19000035237)
24. NS 10/0.4kV Merkom Kompani PEZHO( Arif Elshani) (Kodi: 19000035039)
25. NS 10/0.4kV Fura Kobake (Kodi: 19000035042)
26. NS 10/0.4kV N.T. “Luli”-Lulzim Marevci (Kodi: 19000035044)
27. NS 10/0.4kV Albert Rudari (Kodi: 19000035045)
28. NS 10/0.4kV Naser Mustafa- objekti banesor (Kodi: 19000035047)
29. NS 10/0.4kV Afrim Hoxha (Kodi: 19000035048)
30. NS 10/0.4kV Afrim Krasniqi”Star Trade”SH.P.K. (Kodi: 19000035137)
31. NS 10/0.4kV Objekti privat Hamdi Mehmeti (objekti elipsa) (Kodi: 19000035012)
32. NS 10/0.4kV Internation health centar(spitali turk) (Kodi: 19000035043)
33. NS 10/0.4kV Betoniera-Renulual Betoni (Kodi: 19000035049)
34. NS 10/0.4kV Betoniera FITORJA (Kodi: 19000035104)
35. NS 10/0.4kV Basri Shahini (Kodi: 19000035108)
36. NS 10/0.4kV Kompleksi kulturor Sportiv- Llapnasella (Kodi: 19000035109)
37. NS 10/0.4kV Muhamet Haxhimusa-objekti afarist (Kodi: 19000035113)
38. NS 10/0.4kVLl. Sello 4 (Kodi: 19000035120)
39. NS 10/0.4kV NTSH “Zhaki Advertising”-Zhermin Durguti (Kodi: 19000035129)
40. NS 10/0.4kV Thesar Llapashtica (Kodi: 19000035138)
41. NS 10/0.4kV Durmish Hamit Durmishi “DURMISHI” shpk (Kodi: 19000035146)
42. NS 10/0.4kV Hamdi Beqiri”Hart Point R.H.”Sh.p.k (Kodi: 19000035159)
43. NS 10/0.4kV Nexhat Fazliu “Binni” shpk (Kodi: 19000035162)
44. NS 10/0.4kV F-SHPED SH.P.K Faton Nishevci (Kodi: 19000035163)
45. NS 10/0.4kV Ferki Bajrami N.T.P.AUTOSALLON”GENI” (Kodi: 19000035240)
46. NS 10/0.4kV Xhemail Ismajli “VAM-TRADE”SH.P.K (Kodi: 19000035241)
47. NS 10/0.4kV Besim Hetemi (Kodi: 19000035245)
48. NS 10/0.4kV “AKOMA TE ISAKU”-Isak Ademi (Kodi: 19000035248)
49. NS 10/0.4kV Hysen Shabani NPT “GAMMA” (Kodi: 19000035249)
50. NS 10/0.4kV Te Fati IM (Kodi: 19000035264)
51. NS 10/0.4kV ALBATROS COMPANY (Kodi: 19000035276)
Vendet: Llapnasella 1,2,3 dhe përgjatë rrugës magjistrale Prishtinë- Ferizaj.
Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.
Nga NS 110/10(20)[kV] Prishtina 7 nga ora 09:00 deri 17:00 do të nderprehen trafostacionet:
1. NS 10/0.4kV Llapnasella (kodi: 19000035120)
2. NS 10/0.4kV Llapnasella 1 (kodi: 19000035123)
Vendet: Llapnasella ( një pjesë).
Arsyeja: Projekte investive, vendosja e përçuesve në izolator, vendosja e kokave kabllovike.

3.
Nga NS 110/10[kV] Prishtina 3 do të ndërprehet:
Dalja 10 kV Nr.6 Iliria ( Kodi: 12000002) nga ora 14:00-14:10 dhe 16:50-17:00
Vendet: Aktashi dhe qendra (një pjesë).
Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

4.
Nga NS 110/10[kV] Prishtina 3 nga ora 14:00-17:00 do të ndërprehen trafostacionet:
TS 10/0.4 kV Shtëpia e Penzionerëve (Kodi: 12000002009)
TS 10/0.4 kV Shkolla e larte teknike (Kodi: 12000002010)
TS 10/0.4 kV Dukagjini 1 (Kodi: 12000002095)
TS 10/0.4 kV Dukagjini 2 (Kodi: 12000002012)
TS 10/0.4 kV Dukagjini 3 (Kodi: 12000002013)
TS 10/0.4 kV Shpenzimet Vetanake (Kodi: 12000002135)
TS 10/0.4 kV Shefki Berisha (Kodi: 12000002125)
TS 10/0.4 kV Senol Ata “KONAK”SH.P.K (Kodi: 12000002186)
TS 10/0.4 kV ILIRIA BULLDING SH.P.K (Kodi: 12000002205)
TS 10/0.4 kV B.Pr. Shaip Zuqoll (Mitrovica) (Kodi: 12000002126)
TS 10/0.4 kV (Kodi: 12000002203)
TS 10/0.4 kV Rambuje 1 (Kodi: 12000002072)
Vendet: rr.Gazmend Zajmi, rr.Mitrovica, rr.Lordi Bajron, rr.Sami Peja, rr.Karl Gega, rr.Florim Ymeri, rr.Avdyl Frashëri, rr.Ali Pashë Tepelena, qendra ( një pjesë), rr.Tring Smajli, Shkolla teknike, Shtëpia e pensionistëve, Konak Sh.p.k, Iliria Bulding, Dukagjini, Shaip Zuqolli dhe Shefki Berisha.
Arsyeja: Projekte investive, për punimin e lidhëseve si dhe renditjen e trafove sipas skemës.

01.12.2022

Punime nga palët e treta
Gjakovë

1.
NS 35/10[kV] Xërxa do të ndërprehet:
Dalja 10[kV] Ratkoci (kodi: 82081006) nga ora 09:00-09:30 dhe 13:30-14:00
Vendet: Fshatrat: Gexhë, Radostë, Ratkoc dhe Xërxe (një pjesë).
Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.
NS 35/10[kV] Xërxa do të ndërprehet:
TS 10/0.4 kV Ratkoci I (kodi: 82081006017) nga ora 09:00-14:00
Vendet: Ratkoc ( një pjesë).
Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

Gjilan

1.
NS 35/10[kV] Gjilani 4 do të ndërprehet:
Dalja 10[kV] TS 10 (kodi:60063002) nga ora 10:00-14:00
Vendet: rrugët: Bekim Berisha, Bulevardi i Pavarsisë (një pjesë), Fehmi Lladrovci (një pjesë), Gursel Bajram Sylejmani, Isa Boletini (një pjesë), Lidhja e Prizrenit (një pjesë), Skënderbeu, 15 Qershori (një pjesë), 7 Shtatori, Afrim Gagica (një pjesë), Ibrahim Popovci (një pjesë), Kodra e Dëshmorëve, Komandant Drini, Medllin Ollbrajt, Naser Azemi (një pjesë), Nazmi Hoxha (një pjesë), Nëna Terezë, Nikolla Teslla, Vëllezërit Ukshini (një pjesë) dhe Xhemajl Mustafa.
Arsyeja: Realizimi i sistemit hyrje/dalje 10 kV, sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

2.
NS 35/10[kV] Lladovë do të ndërprehet:
TS 10/0.4 kV Llashticë (kodi: 61066006321) nga ora 10:00-13:00
Vendet: Llashticë.
Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar. /Lajmi.net/