Punimet në rrjet, KEDS-i tregon cilat zona do të mbesin pa rrymë

KEDS-i ka njoftuar se gjatë dy ditëve të ardhshme do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike në disa zona të vendit.

Lajme

17/05/2022 16:37

Ndërprerja e rrymës do të ndodh për shkak të punimeve në rrjet, shkruan lajmi.net.

Punimet do të kryhen nga ekipet e KEDS-it, ndërsa janë të domosdoshme për siguri të sistemit.

Njoftimi i plotë:

18.05.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

Nga TS 110/10(20)[kV] Prishtina 5 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] j5 Bardhosh (kodi: 13000001) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: Një pjesë e fshatit Bardhosh.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i shtyllave dhe izolatorëve.

2.

Nga NS 220/35/10[kV] Podujeva do të ndërprehet:

Dalja 10[kV Fshatrat 1 (kodi: 14000009) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: Sekiraqa, Poterët, Qershijat, Kamerollët, Sekiraqa 1, Sekiraqa 2, Sekiraqa 3, Kunushefc 1 dhe 2. Buricë, Gllamnik dhe Llapashticë e Ulët.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve dhe shtyllave.

Ferizaj

1.

Nga NS 35/10(20)10[kV] Kaçanik do të ndërprehet:

LP-si 10[kV] Bobi (kodi: 40043002) nga ora 10:00 deri 15:00

Vendet: fshatrat: Bob, Gajre, Ivajë, Kotlinë, Lumbardh (Kotlinë), Laq (një pjesë), Puset e Nikës (një pjesë), Strazhë dhe rruga Vëllezërit Çaka (një pjesë).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, zëvendësimi i shtyllave të thyera me të rejat, ndërrimi i përçuesve, izolatorëve dhe riparimi i shtyllës.

Gjilan

1.

Nga TS 35/10[kV] Gjilani II do të ndërprehet:

LP-si 10[kV] KFOR-i (kodi: 60061009) nga ora 11:00 deri 14:00

Vendet: Xhamia e Medresesë, Konvikti, KFOR-i, Ambulanca e Dardanisë dhe Xhaxhi.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i shkarkuesve të mbitensionit 35 [kV] në TR – 1.

Pejë

1.

Nga TS 110/10(20)[kV] Istogu do të ndërprehet:

LP 10[kV] Rakoshi (kodi 54000006) prej orës 11:00 deri ne ora 15:00

Vendet: Dubravë, Kovragë, Serbobran, Llukac i Thatë, Vëriq, Kërrninë, Padalishtë, Shushicë, Rakosh, Uqë, Suhogërll dhe Cerkolez.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, bartje e rrjetit në Bellopojë.

Mitrovicë

1.

Nga NS 110/10[kV] Mitrovica 2 do të ndërprehet:

LP 10[kV] Koshtova (kodi: 70000005) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: Koshtovë, Vinarcë i Ulët, Vinarcë i Epërm, Gushafcë, Koprivë, Broboniq dhe Gradevci.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi shtyllave 10kV, kontrollimi e shtimi i vajit në trafostacion.

Prizren

1.

Nga TS 35/10[kV] Zhur do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Poslishta (kodi: 30035006 ) nga ora 09:00 deri 16:00

Vendet: fshatrat: Grazhdanik, Kobajë, Muradem, Nashec (një pjesë), Poslishtë dhe Vlashnjë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

18.05.2022

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 2 do të ndërprehen:

Nr.27 Normalja në dy termine nga ora 09:00 deri 09:15 dhe nga ora 16:45 deri 17:00

Vendet: rr.Labëria, rr.Ilirida, Bota Sot, gjimnazi “Gjin Gazulli”, Sofalia, Villa Gërmia, Pishina Gërmia dhe AUK-u.

Pa tension mbesindo të mbesin nënstacionet:

 1. NS 10/0.4[kV] Blloku i Parë I (kodi: 11000002005)
 2. NS 10/0.4[kV] Blloku i Parë I (kodi: 11000002111)
 3. NS 10/0.4[kV] Blloku i Parë I/1(Ban. e Nov. (A.Hadri)) (kodi: 11000002052)
 4. NS 10/0.4[kV] Blloku i Dytë 2 Pr.(Novosellët) (kodi: 11000004160)
 5. NS 10/0.4[kV] Blloku i Dytë (kodi: 11000004052)
 6. NS 10/0.4[kV] Muzeu 1 (kodi: 11000011051)

Vendet: rr.Labëria, rr.Ilirida, Bota Sot, gjimnazi “Gjin Gazulli”, Sofalia, Villa Gërmia, Pishina Gërmia dhe AUK-u.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

19.05.2022

Punime në projekte investive

Prishtina

1.

Nga TS 110/10[kV] Prishtina 2 do të ndërprehet:

NS 20/0.4[kV] TS Rezervoari 3 (kodi: 11000079057) nga ora 09:00 deri 16:00

Vendet: rr. Isa Kastrati, një pjesë e rr. Lec Gradica dhe Manastiri.

Arsyeja: Lidhja dhe energjizimi i daljeve të reja në kuadër të projektit LOT 14PP, Rezervuari 3.

2.

Në TS 110/10(20)kV Prishtina 3 do të ndërprehet:

NS 10/04[kV] Remonti kabllovik (kodi: 12000015) në dy termine nga ora 09:00 deri 09:15 dhe nga ora 16:45 deri 17:00

Vendet: Remonti, rruga UÇK (një pjesë), Jakove Xoxa dhe Meto Bajraktari.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

3.

Në TS 110/10(20)[kV] Prishtina 3 do të ndërprehet:

NS 10/04[kV] Nr.22 Remonti kabllovik

Pa tension mbesin NS – net e mëposhtme nga ora 09:00 deri 17:00:

 1. NS 10/[kV] Jakov Xoxa 2 (kodi: 12000015068)
 2. NS 10/0.4[kV] Hoxhë Kadri Prishtina (kodi: 12000015071)
 3. NS 10/0.4[kV] Jakov Xoxa 3 (kodi: 12000015069)
 4. NS 10/[0.4[kV] Besholli Banesat (kodi: 12000015114)
 5. NS 10/0.4[kV] Llapit 1 (kodi: 12000015070)

Vendet: Remonti, rruga UÇK (një pjesë), Jakove Xoxa dhe Meto Bajraktari.

Arsyeja: Instalimi i kthinave të tensionit të mesëm, ndërrimi i ormanit distributiv.

19.05.2022

Punime nga palët e treta

Ferizaj

1.

Nga TS 110/35/10[kV] Lipjani do të ndërprehet:

TS 35/10[kV] Magure (kodi: 41048002) nga ora 09:00 deri 14:00

Vendet: Një pjesë e Rrezez (Leletiqit), Mirenë, Fushticë e Epërme, Fushticë e Ulët, Resinoc Baincë, Shale dhe Krojmire, Magure, Medvevc, Dobraje, Rreze, Blinaje, Qylage, Poturovc, Torinë, Poturovc, Gllanicë, Harilaq, Treshnjevka dhe konsumatorët komercial të kësaj dalje 10kV, Burimi, KFOR-i, Pompat e Ujit te Aeroportit, Transmetuesi, Feronikeli, Miniera Golesh, Aeroporti 2 si dhe AEC KOSOVA_Wind Power.

Arsyeja: Punët shtesë sipas rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike, sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

Kemi BREE – AEC KOSOVA_Wind Power.

Prizren

1.

TS 110/10[kV] Prizreni 3 do të ndërprehet:

LP 10[kV] Ushtria e Kosovës (kodi: 31000018) nga ora 10:00 deri 15:30

Vendet: Konsumatorë komercial dhe buxhetor (F.S.K.) në rrugët 2 Ukë Bytuqi, Dardania dhe Tranzit. Arsyeja: Për realizimin e sistemit hyrje/dalje 10 kV, sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

Pejë

1.

Nga TS 110/35/10[kV] Peja 1 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Arbëreshi (kodi: 50000006) prej orës 11:00 deri në ora 14:30

Vendet: Lagjja e Romëve, Kulla, Hazba, Berishët, Sharra, Katuni i Ri, TS Bunari, Fabrika Bibita dhe Shkolla fillore.

Arsyeja: Punët që duhet te kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, ngritja e SHTM. /Lajmi.net/