Punimet në rrjet, KEDS-i tregon cilat vende do të mbesin pa rrymë

KEDS-i ka bërë të ditur se gjatë dy ditëve të ardhshme do të ketë reduktime të energjisë elektrike në disa zona të vendit.

Lajme

10/05/2022 16:45

Ndërprerja e rrymës do të ndodh për shkak të punimeve që do të kryhen në rrjet, shkruan lajmi.net.

Punimet do të kryhen nga ekipet e KEDS-it, ndërsa janë të domosdoshme për siguri të sistemit.

Njoftimi i plotë:

11.05.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

NS 220/35/10kV Drenas do të ndërprehet:

LP 10kV Trasingu (kodi: 16100010) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: Trasingu, Gurethyesi Lladrovci, Korretica e Epërme (një pjesë) dhe Agani.

Arsyeja: Bartja e rrjetit te TM ne dy shtylle 12/1000 me katër konzolla këndore në daljen 10 kv Trasingu tërheqja e përçuesve dhe vendosja e distancerëve.

2.

Nga TS 35/10kV Koliqi do të ndërprehet:

Dalja – LP 10kV Keqekolla Hjakobilla (kodi: 14016004 ) prej orës 09:00 deri ne ora 16:00

Vendet: Keqekollë, Prapashticë, Hajkobillë, Dabishevc dhe Mutivodë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

Ferizaj

1.

Nga TS 110/35/10kV Lipjani do të ndërprehet:

Dalja – LP 10kV Kraishta (kodi 41000002) prej orës 10:00 deri ne ora 15:00

Vendet: Rufci i Ri, Rufci i Vjetër, Hallaqi i Vogël, Hallaqi i Madh, Ribar i Vogël, Ribar i Madh, Zllakuqani, Kraishta, Bujani, BreguiI Zi, Godanci i Epërm, Varigoci dhe Kraishta.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, zëvendësimi i shtyllave të thyera me të rejat, ndërrimi i përçuesve, ndërrimi i izolatorëve dhe riparimi i shtyllës.

Pejë

1.

Nga TS 35/10kV Gurrakoci do të ndërprehet:

LP 10kV Onix (kodi: 50052006) ) nga ora 11:00 deri 15:00

Vendet: fshatrat: Baicë, Banjë, Cerrollukë, Dobrushë, Dubravë (një pjesë), Kaliqan, Lubovë, Orrobërdë,e Tomoc si dhe Brre-Onix-Solar.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, bartje e rrjetit në TL në Orroberdë.

Kemi – Brre-Onix-Solar.

Mitrovicë

1.

TS 35/10kV Shupkovc do të ndërprehet:

Dalja 10kV Betonjerka (kodi:70000104 ) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: rrugët: Agim Ramadani, Kemajl Ataturku, Fan Noli (një pjesë), Maria Shllaku (një pjesë), Nystret Musa (një pjesë), Shemsi Ahmeti (një pjesë), Bislim Bajgora (një pjesë), Brigada 141 Mehë Uka (një pjesë), Esat Meholli (një pjesë), Kalabria (një pjesë), Rifat Dedia (një pjesë), Halim Bajgora (një pjesë), Nezir Miftari (një pjesë), Kadri Bistrica (një pjesë) dhe Boletin (një pjesë), fshatrat: Zabërgjë (një pjesë), Selac (një pjesë), Lisicë (një pjesë) dhe Melenicë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi shtyllave 10kV, tërheqja e përçuesve, kontrollimi- shtimi i vajit.

Gjilan

1.

Nga NS 110/10 kV Kamenica do të ndërprehet:

Dalja – LP 10kV Muqiverci (kodi 62000011) nga ora 11:00 deri 15:00

Vendet: fshatrat: Budrikë e Epërme, Budrikë (një pjesë), Gjylekar, Kllokot (një pjesë), Radivojcë dhe Remnik.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, zëvendësimi i shtyllave të drurit me shtylla të betonit dhe ndërrimi i izolatorëve.

Prizren

1.

Nga TS 110/10kV Theranda do të ndërprehet:

LP 10kV Gjinovci (kodi: 32000003) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: Gjinovci.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, revizion ne LP 10kV, ndërrimi/përforcim i shtyllave të dëmtuara).

12.05.2022

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

Nga TS 110/10kV Prishtina 6 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Fakulteti Filozofik (Kodi: 19100004) prej orës 09:00-09:05 dhe nga ora 20:55-21:00

Vendet: Fakulteti Filozofik, rr.Sylejman Vokshi, Rektorati, Fakulteti Ekonomik, një pjesë e rr.Tringë Smajli.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

2.

Nga TS 110/10kV Prishtina 6 do të ndërprehen:

TS.10/04kV Sylejman Vokshi 1 (Kodi: 19100004087) prej orës 09:00 deri në ora 21:00

TS.10/04kV Sylejman Vokshi 2 (Kodi: 19100004088) prej orës 09:00 deri në ora 21:00

TS.10/04kV Sylejman Vokshi 3 (Kodi: 19100004089) prej orës 09:00 deri në ora 21:00

TS.10/04kV Rektorati (Kodi: 19100004009) prej orës 09:00 deri në ora 21:00

TS.10/04kV Fakulteti Ekonomik 1 (Kodi: 19100004010) prej orës 09:00 deri në ora 21:00

TS.10/04kV Fakulteti Ekonomik 2 (Kodi: 19100004011) prej orës 09:00 deri në ora 21:00

Vendet: rr.Sylejman Vokshi, Rektorati dhe Fakulteti Ekonomik.

Arsyeja: Zëvendësimi i kthinave ekzistuese, ormanit ekzistues 0.4 kV me kthina të reja dhe orman të ri tek TS “F. Ekonomik 1&2”, si dhe energjizimi e kabllove të reja 20kV tek TS “S.Vokshi 1”, TS “F.Ekonomik 1&2”, TS “S.Vokshi 2”.

3.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 2 do të ndërprehet:

TS.10/04kV Diletacioni (Kodi: 11000007025) prej orës 09:00 deri në ora 21:00

Vendet: Një pjesë e rr. Tringë Smajli.

Arsyeja: Zëvendësimi i kthinave ekzistuese, ormanit ekzistues 0.4 kV me kthina të reja dhe orman të ri tek TS “F. Ekonomik 1&2”, si dhe energjizimi e kabllove të reja 20kV tek TS “S.Vokshi 1”, TS “F.Ekonomik 1&2”, TS “S.Vokshi 2”.

4.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 3 do të ndërprehet:

TS.10/04kV Edith Durham (Kodi: 12000003019) prej orës 09:00 deri në ora 21:00

Vendet: Një pjesë e rr.Sylejman Vokshi.

Arsyeja: Zëvendësimi i kthinave ekzistuese, ormanit ekzistues 0.4 kV me kthina të reja dhe orman të ri tek TS “F. Ekonomik 1&2”, si dhe energjizimi e kabllove të reja 20kV tek TS “S.Vokshi 1”, TS “F.Ekonomik 1&2”, TS “S.Vokshi 2”.

5.

Nga TS 35/10kV Drenasi do të ndërprehet:

LP 10kV Gllobari (Kodi: 16100028) në dy termine nga ora 09:00 deri 09:30 dhe nga ora 18:30 deri 19:00

Vendet: Gllobar, Vërboc, Tërstenik, Çikatovë, Gllanasellë dhe Dobroshec.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

6.

Nga TS 220/35/10kV Drenas do te ndërprehet:

NS 10/0.4 kV Verbovc te Kastratët (kodi: 16100028117) prej orës 09:00 deri 19:00

Vendet: Vërbofc.

Arsyeja: shtrirja e përçuesve dhe energjizimi i rrjetit të ri 10kV.

6.

Nga TS 220/35/10kV Drenas do te ndërprehet:

NS 10/0.4 kV TS Verbovc te Dobra (kodi: 16100028118) prej orës 09:00 deri 19:00

Vendet: Vërbofc.

Arsyeja: Shtrirja e përçuesve dhe energjizimi i rrjetit të ri 10kV.

Gjakovë

1.

NS 35/10 kV Malisheva do të ndërprehet:

Dalja – LP 10kV Carralluka (kodi: 82082001) nga ora 09:00 deri 18:00

Vendet: Rrugët: 603 Adem Jashari (një pjesë), 605 Rilindja Kombëtare (1 konsumatorë, 606 Pavarësia (1 konsumator), 610 Hisni Mazreku (1 konsumator); fshatrat: Carallukë, Dragobil, Drenoc, Panorc, Shkarashnikë, Tërpezë e Poshtme, Vërmicë dhe Vërmicë e Malishevës.

Arsyeja: Ngritja e shtyllave nën tension.

Mitrovicë

1.

TS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 10kV Turiqevci (kodi: 74000006) në dy termine nga ora 09:00 deri 09:30 dhe nga ora 16:30 deri 17:00

Vendet: fshatrat: Açarevë, Burojë, Burojë-Lagjja: Beqani, Duraku, Haliti, Hoti, Kastrati, Man Hajdini, Shala, Thaqi dhe te Xhamia, Izbicë, Izbicë -Lagjja Bajra, Klladernicë (një pjesë), Klinë e Ulët (një pjesë), Kopiliq, Kopiliq-Lagjja: Marinëve, Hatalaku, Kadrija, Kuqani, Smaka dhe Veseli,Kopiliç i Epërm, Kopiliq i Poshtëm, Turiçevc, Turiçevc-Lagjja: Abazi, Ali Obria, Halimi, Hoti dhe Lutani, Llaushë, Llaushë-Lagjja: Ajet Haziri, Aliqku, Bibaj, Bekteshi, Berisha, Bimbashi, Gashi, Haziraj, Lani, Qerimi, Rrecaj, Gecajve, Shabani, Shatri, Sylani, Tropëve, Zejnullahu, Zyrani, Rakincë, Resnik (një pjesë) dhe Vojnik.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulimi me ndarësit e tensionit të mesëm.

2.

TS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV Stabiliment Turiqevc Shkolla nga ora 09:00 deri në ora 17:00

 1. NS 10/0.4kV Turiqevcë-Blinda (Kastrati) (kodi: 74000006031)
 2. NS 10/0.4kV Vojnik e Re (kodi: 74000006032)
 3. NS 10/0.4kV Ozdrim (kodi: 74000006042)
 4. NS 10/0.4kV Izbicë-1 Ramaj (kodi: 74000006043)
 5. NS 10/0.4kV Izbicë-2 Xhemajli (kodi: 74000006044)
 6. NS 10/0.4kV Izbicë-3 (kodi: 74000006045)
 7. NS 10/0.4kV Izbicë e Vjetër -4 Baja (kodi: 74000006046)
 8. NS 10/0.4kV Vojnik e re (kodi: 74000006051)
 9. NS 10/0.4kV Lagjja-Krasniqi (kodi: 74000006055)
 10. NS 10/0.4kV Brojë-Thaçi (kodi: 74000006033)
 11. NS 10/0.4kV Burojë-Haliti (kodi: 74000006036)
 12. NS 10/0.4kV Brojë-Duraku (kodi: 74000006038)
 13. NS 10/0.4kV Brojë-Shala (kodi: 74000006039)
 14. NS 10/0.4kV Vojnik te Shkolla (kodi: 74000006040)
 15. NS 10/0.4kV Vojnik-1 Shkolla (kodi: 74000006041)
 16. NS 10/0.4kV Vojnik TS -e Re (kodi: 74000006035)

Vendet: fshatrat: Burojë, Brojë-Lagjja: Haliti, Thaqi, Duraku, Shala dhe Lagjja-Krasniqi, Izbicë, Izbicë-Lagjja Ramaj, Xhemajli, Izbicë e Vjetër-4 Baja, Turiçevc, Turiçevc-Lagjja Rakincë, Resnik (një pjesë) dhe Vojnik te Shkolla dhe Ozdrimi.

Arsyeja: Vendosja e shtyllave të reja të betonit, shtrirja e përçuesve, fiksimi dhe lidhja e urave në menyrë që të behet energjizimi i linjës së re që furnizon trafostacionet me kod 74000006035.

Pejë

1.

TS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja – LP 10kV Barani (kodi: 53000002) nga ora 10:30 deri në orën 16:30

Vendet: Berani, Prapaqani, Berliqi, Krushevci i Ri, Rashiqi, Gjocajt, Turjaka e Ulët, Vranoci i Madh, Vranoci i Vogël, Barani i Ulët, Qallapeku, Kusoriqi, Llugagjitë dhe Buqani.

Arsyeja: Ndërrimi i transformatorit dhe ndarësit për TS Isniq Haklaj.

Prizren

1.

Nga TS 110/10 kV Therandë do të ndërprehet:

LP 10kV Peqani (kodi: 32000007) në dy termine nga ora 08:30 dei 09:00 dhe nga ora 14:00 deri 14:30

Vendet: fshatrat: Bllacë, Breshani, Duhël, Kastërc, Nishor, Peqan, Semetisht dhe Sllapuzhan.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.

Nga TS 110/10 kV Therandë do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV mbesin pa tension si më poshtë nga ora 08:30 deri 14:30

 1. NS 10/0.4kV Semtetishti III Mulliri (kodi: 32000007022)
 2. NS 10/0.4kV Semetishti I (kodi: 32000007023)
 3. NS 10/0.4kV Pompa e ujit Semetisht (kodi: 32000007024)
 4. NS 10/0.4kV Semetishti V(te shkolla) (kodi: 32000007025)
 5. NS 10/0.4kV Breshancë (kodi: 32000007026)
 6. NS 10/0.4kV Kosterci (kodi: 32000007027)
 7. NS 10/0.4kV Nishori I (kodi: 32000007028)
 8. NS 10/0.4kV Nishori II (kodi: 32000007029)
 9. NS 10/0.4kV Nishori 3 (kodi: 32000007030)
 10. NS 10/0.4kV Famis-anvisni-Semetishti (kodi: 32000007038)

Vendet: Fshatrat: Breshan, Kastërc, Nishor dhe Semetisht.

Arsyeja: Demontimi i shtyllave ekzistuese nën tension.

12.05.2022

Punime nga palët e treta

Mitrovicë

1.

TS 10(20)kV Shupkovci do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS Lulishtja (kodi: 70000010001) nga ora 11:00 deri 14:00

Vendet: Lulishtja.

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen në bazë të pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit te aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

Pejë

1.

TS 110/10 kV Istogu do të ndërprehet:

Dalja LP 10kV Istogu 1 (kodi: 54000008) prej ores 11:00 deri në ora 15:00.

Vendet: Istogu i Poshtëm, Muzhevinë Arifaj, Muzhevinë Blakaj, Muzhevinë Gateri, Muzhevinë 1, Ukaj, Dragolevci i Ulët, Luga Kulla, Dragolevc Gateri, Shpatoll, Muzhevinë Balaj Kabashte Tomoc, Sylaj Balaj LLuga, Istogu ETC, Muzhevinë Jahaj Dragolevc e Reja, si dhe HC” Burimi” Istog.

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, ngritja e shtyllës së tensionit të mesëm.

Vërejtje! Dalja Istogu 1 ka BRRE. /Lajmi.net/