Punëtorë të Llamkosit po migrojnë jashtë vendit

Qindra punëtorë të Fabrikës së llamarinës ‘Llamkos’ në Vushtrri, po protestojnë para Qeverisë së Kosovës.

Lajme

04/03/2015 13:22

Ata po kërkojnë që të ndalet falimentimi i fabrikës, kthimi i punëtorëve në punë, rishikimi i procesit të privatizimit, paga të garantuara, si dhe formimi i bordit të Agjencisë Kosovare të Privatizimit (AKP).

Protestuesit thonë se një pjesë e këtyre punëtorëve kanë migruar ilegalisht për shkak se kanë mbetur pa punë dhe për shkak se nuk kanë marrë paga tash e katër muaj.

Sipas tyre, kjo protestë do të jetë e qetë, por njëjtë nuk premtojnë në protestat tjera, të cilat do të mbahen nëse nuk merren parasysh kërkesat e tyre.

Protestat e punëtorëve të Llamkosit