Protestuesit e ndryshimeve klimatike bllokojnë rrugët në Londër

14:08 | 15 Prill 2019

Mijëra njerëz i janë bashkuar të ashtuquajturit rebelim për klimën në Londër, me ç’rast i kanë bllokuar rrugët dhe e penguar zhvillimin e tregtisë.

Protestuesit e ndryshimeve klimatike kanë bllokuar urën Waterloo, duke shkaktuar trazimin e trafikut në qendër të Londrës.

Anëtarët e grupit të fushatës “Extinction Rebellion” gjithashtu kanë parkuar një anije në Oxford Circus dhe kanë bllokuar Mermer Archin si pjesë e një dite globale të veprimit, raporton “Bbc”, transmeton lajmi.net.

Yen Chit Chong, nga Rebelimi i Zhdukjes në Londër, tha: “Ky është qëllimi ynë më i mirë në mbijetesë.”

Policia ka këshilluar njerëzit që udhëtojnë në Londër për të lejuar udhëtimin shtesë. Asnjë arrestim nuk është bërë. /Lajmi.net/