Të Infektuar: 1147

Të Shëruar: 874

Të Vdekur: 30

Protesta nga “Rebelimi i Zhdukjes”, mbi 100 të arrestuar në Londër

11:04 | 16 Prill 2019

Policia ka njoftuar se 113 persona u arrestuan deri të martën në ora 06:00.

Më shumë se 100 aktivistë të ndryshimit të klimës janë arrestuar për bllokimin e rrugëve në qendër të Londrës pas protestave që çuan kryeqytetin në një ndalesë.

Një ditë e dytë e protestës që udhëhiqet nga aktivistët e Zhdukjes së Rebelimit kaluan natën te Ura e Waterloo, Sheshi i Parlamentit dhe Cirkku i Oksfordit.

Policia urdhëroi ata të kufizonin protestën e tyre në Mermer Arch pasi shkaktuan përçarje të përhapura të hënën, raporton “Bbc”, transmeton lajmi.net.

Policia ka njoftuar se 113 persona u arrestuan deri të martën në ora 06:00.

Shumica u arrestuan me dyshime për vepra të rendit publik, ndërsa pesë persona u mbajtën me dyshim për dëmtime kriminale në selinë e Shell. /Lajmi.net/