Protesta në Gjeorgji pas rezultatit të zgjedhjeve

Mijëra gjeorgjianë kanë protestuar pas rezultatit të zgjedhjeve ku Salome Zurabishvili, i mbështetur nga partia më e madhe në vend, doli fitues në zgjedhjet presidenciale.

Bota

02/12/2018 17:04

Me flamuj të Gjeorgjisë dhe Bashkimit Evropian, protestuesit në Tbilisi kërkuan zgjedhje të parakohshme parlamentare si dhe ligj të ri zgjedhor.

Zurabishvili, mori 59.5 përqind të votive përderisa kandidati i opozitës Grigol Vashazde moi 40.5 përqind.

Vashadze ka bërrë thirrje për protesta paqësore duke kundërshtuar rezultatin zgjedhor, si dhe zgjedhje të parakohshme parlamentare.