Të Infektuar: 18.345

Të Shëruar: 15.198

Të Vdekur: 669

Projektligji për UÇK-në, parashihet të ndryshojë betimi i ushtarit

21:29 | 18 Tetor 2020

Në projektligjin për mbrojtjen e vlerave të UÇK’së është futur një version i ri i betimit të ushtarëve të Ushtrisë së Kosovës. Nga opozita po konsiderojnë se kjo është përpjekje për ridizajnim të historisë.

Synimi i tyre në luftë ishte bashkimi i trojeve shqiptare. Luftëtarët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës këtë dëshirë e thanë me gojën e tyre edhe kur dhanë betimin.

E tash kur po synohet të miratohet projektligji për mbrojtjen e vlerave të luftës së UÇK’së në të është përfshirë edhe një version i betimit, ndryshe nga origjinali.

Nga Partia Demokratike që iniciuan këtë ligj tregojnë se ku qëndron dallimi.

Shefi i VV’së Rexhep Selimi sipas të cilit po tentohet të bëhet ridizajnim i të kaluarës dhe historisë.

Të mangët këtë ligj që tash e disa herë nuk po merr miratimin e deputetëve po e shohin edhe në Lidhjen Demokratike.