Problemet e viktimave të përdhunimeve gjatë luftës në Kosovë

Në Kosovë besohet se rreth 20 mijë persona ishin viktima të përdhunimeve gjatë luftës.

Lajme

03/01/2019 19:46

Shumica prej të mbijetuarave të kësaj dhune vazhdojnë të përballen me probleme shëndetësore që nga ajo kohë, derisa janë e vetmja kategori e ligjit për vlerat e luftës që nuk u mundësohen shërbimet shëndetësore falas brenda vendit.

Disa prej tyre janë rrëfyer për Zërin e Amerikës dhe kanë treguar për problemet shëndetësore që përballen.

Në videon e mëposhtme mund t’i dëgjoni rrëfimet e tyre: