Prifti i çmendur ortodoks: Ja pse e torturoi besimtarin (Video)

Një prift i kishës ortodokse që gjendet në mes të kufirit të Moladavisë dhe Ukrainës, pretendon se një besimtar i kishës që ai drejton është pushtuar nga shpirti i keq. Siç mund të shihet në video, ai përdor një metodë të çuditshme për të larguar “shpirtin e keq” nga trupi i tij.

Bota

15/09/2015 11:57

Prifti i cili peshon mbi 90-të kilogram mendon se për të larguar “djallin” nga trupi i 22 vjeçarit, ky i fundit duhet të luaj rolin e gomarit, ndërkaq prifti të ustait, transmeton lajmi.net.

Prifti ortodoks, Baba Valeriy, që e trajtonte besimtarin e tij si gomar, thoshte se është nisur më të për deri në Jerusalem.

Ndërkaq, besimtari i shtrirë për toke bërtiste: “Njerëz të mirë, ju lutëm më mbroni. Nuk mund ta mbaj më. Nëse asgjë tjetër, a banë ta kap me duar, bile”.

Përndryshe kjo metodë e shërimit të njerëzve me sëmundje mendore i përket epokës së mesjetës, dhe para saj. Përpara se të zhvillohej sheknca e psikiatrisë dhe psikologjisë, të sëmurëve mendorë u shponin edhe kokat për të “larguar djallin nga mendja e tyre”.  /lajmi.net

YouTube player