Presidenti zimbabvian lexon në parlament fjalimin e gabuar!

Presidenti zimbabvian, 91-vjeçari Robert Mugabe, lexoi sot në parlament një fjalim të gabuar, pasi ai ishte lexuar një muaj më parë dhe i drejtohej kombit dhe jo parlamentit.

Bota

15/09/2015 23:39

“Ka pasur një ngatërresë, që solli një situatë ku presidenti mbajti fjalimin e gabuar”, tha zëdhënësi i presidentit, George Charamba në një deklaratë, ku fajësoi zyrën e sekretarisë për gabimin.

“Jemi sinqerisht të penduar për gabimin dhe masa korrigjuese po merren në shqyrtim”, tha ai në deklaratën e rastit.

”Mugabe do të lexojë fjalimin e saktë më vonë në një hotel, në Harare”, shtoi Charamba.

Ligjvënësit e opozitës ndiheshin në siklet ndërkohë që Mugabe vazhdonte fjalimin, i cili zgjati më pak se 30 minuta.

Por, kritikët për një kohë të gjatë të liderit, i cili erdhi në pushtet më 31 dhjetor 1987, ishin të shpejtë për të reaguar ndaj gafës.

“Sinqerisht, nëse ai harron se fjalimi drejtuar kombit nuk është hapja e parlamentit, sigurisht unë tani mund të kuptoj dhe ta fal atë që ka harruar se ne duam prosperitet në Zimbabve”, tha ak tivisti Krenaria Mukono, 26 vjeç.

Udhëtimet e presidentit për kontrollet mjekësore jashtë vendit kanë ndezur spekulimet se shëndeti i tij nuk mund ta lejojë për të marrë pjesë në zgjedhjet e ardhshme presidenciale në vitin 2017.