Prania e institucioneve në Manastirin e Deçanit

Kjo është hera e gjashtë që mblidhet ky këshill në të cilin marrin pjesë përfaqësues të Kishës Ortodokse Serbe, Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sporteve, Zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovë dhe Misionit të OSBE-së në Kosovë. Këshilli për Monitorim dhe Implementim është themeluar në bazë të dispozitave të…

Lajme

06/09/2013 12:05

Kjo është hera e gjashtë që mblidhet ky këshill në të cilin marrin pjesë përfaqësues të Kishës Ortodokse Serbe, Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sporteve, Zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovë dhe Misionit të OSBE-së në Kosovë.

Këshilli për Monitorim dhe Implementim është themeluar në bazë të dispozitave të pakos Ahtisaari për zgjidhjen e statusit final të Kosovës me qëllim të mbrojtjes së trashëgimisë kulturore dhe historike serbe në Kosovë.