Policia: Nuk ndihmuam VV-në për futjen e gazit lotsjellës në Kuvend, kjo është luftë ndaj nesh

Policia e Kosovës, ka reaguar menjëherë pas deklaratës së shefit të GP të Vetëvendojes, Glauk Konjufca,  se ishin pjesëtarët e Policisë ata që iu kanë ndihmuar atyre me furnizim të gazit lotsjellës.

Lajme

15/10/2015 12:12

Ky veprim, sipas Policisë, mund të konsiderohet si një luftë speciale e Vetëvendosjes kundër Policisë së Kosovës dhe se ata po tentojnë që të diskreditojnë profesionalizmin e tyre, ndërsa ritheksojnë se në asnjë rrethanë mjeti i dyshuar nuk  është futur në seancë më ndihmën e Policisë së Kosovës, siç edhe u deklarua, raporton lajmi.net.

Deklaratat e Konjufcës, Policia i quan tendencioze dhe se kanë për qëllim të krijojnë konfuzion te qytetarët dhe opinioni i gjerë.

Kjo është deklarata e plotë e Policisë së Kosovës:

Policia e Kosovës, si institucion i zbatimit të ligjit, lidhur me mbajtjen e seancës së Kuvendit të Republikës së Kosovës, si dhe bazuar në vendimin e kryesisë së Kuvendit të Republikës së Kosovës, ka bërë planifikimet e nevojshme policore, duke ndërmarrë masat e nevojshme ligjore për ofrimin e sigurisë dhe ushtrimin e kontrollit, bazuar në procedurat e parapara ligjore dhe rregulloren e Kuvendit të Republikës së Kosovës.

Policia e Kosovës njofton të gjithë opinionin e gjerë se shkrimet e publikuara sot në disa portale, që i referohen deklarimeve të shefit të grupit parlamentar të lëvizjes Vetëvendosje se kinse Policia e Kosovës i ka ndihmuar në futjen e gazit lotsjellës në sallën e Kuvendit të RKS-së, nuk qëndrojnë dhe nuk janë të vërteta.

Deklarata e z. Konjufca është tendencioze për të diskredituar profesionalizmin e Policisë së Kosovës dhe në asnjë rrethanë mjeti i dyshuar nuk është futur në seancë me ndihmën e Policisë së Kosovës, ashtu siç është deklaruar.

Deklarimi i tillë, po ashtu ka për qëllim të krijojë konfuzion te qytetarët dhe opinioni i gjerë dhe kjo mund të konsiderohet një luftë speciale kundër Policisë së Kosovës.

Bazuar në kompetencat dhe autorizimet ligjore që ka Policia e Kosovës, janë kryer të gjitha veprimet ligjore të kontrollit ndaj të gjitha personaliteteve dhe nuk është hasur në asnjë element apo mjet të dyshuar.

Ekziston mundësia e posedimit dhe përdorimit të këtij gazi lotsjellës, nga mbledhja e mbeturinave plastike të mbetura nga gazi lotsjellës i përdorur më parë nga Policia e Kosovës, por që mbeten të verifikohen të gjitha nga njësitet relevante policore, sepse mjeti plastik mund të mos jetë detektuar.

Ndërsa, sa i përket rrethanave dhe situatës së krijuar në sallën e Kuvendit të RKS-së, ku është hedhur mjeti i dyshuar, Policia e Kosovës pas përfundimit të seancës në konsultim dhe koordinim me prokurorin kompetent do të ndërmarrë të gjitha veprimet e nevojshme ligjore për hetimin dhe verifikimin e mjetit të dyshuar.

Policia e Kosovës është duke ndërmarrë veprimet e saja hetimore drejt zbulimit se si është futur mjeti i dyshuar në sallën e Kuvendit të Kosovës. /lajmi.net.