Përmendorja e Shën Terezës do të kushtojë miliona euro (Foto)

9:03 | 5 Shtator 2016

Nene Tereza

Përmendorja gjigante e Nënës Terezë në sheshin e Maqedonisë në Shkup, ku do të kushtojë afërsisht 5.5 milionë euro, dhe duhet të jetë gati deri në prill të vitit 2017, 8 muaj pas shenjtërimit të saj, transmeton Telegrafi Maqedoni.

Ndërtimi i përmendores do të jetë i lartë 32 metra ku dhe filloi vitin e kaluar në tetor, kurse Ministria për kulturë, si udhëheqëse e projektit, njoftoi se ndërtimi duhet të përfundojë për 18 muaj.

Më herët, në janar të vitit 2014, biznesmeni Subrata Roy, partneri jo i gjykuar i qeverisë së Gruevskit, tha se ai do ta ndërtoj përmendoren.

Sipas projektit, përmendorja do të jetë objekt me tarracë dhe me shadërvan . Në fontan do të ketë edhe skulptura nga mermeri i mardhë të Nënë Terezës me fëmijën e sëmurë dhe prindërit si dhe shumë skulptura për rreth.

shen tereza