​Përfundon seanca, Teuta Hadri vazhdon dëshminë nesër në Hagë

Dëshmitarja e mbrojtjes, Teuta Hadri do të dëshmojë edhe nesër para turpit gjykues në rastin ndaj Salih Mustafës në Hagë.

Lajme

11/05/2022 17:36

Gjatë ditës së parë së dëshmisë, ajo ka thënë se Salih Mustafën e ka takuar dy ose tri herë në prill 1999 në Zllash. Ndërsa kur është përgjigjur në pyetjet e Zyrës së Prokurorisë, ajo ka thënë se në Zllash nuk janë mbajtur persona dhe sipas saj në ato shtëpi kanë qëndruar pjesëtarët e UÇK-së dhe personeli mjekësor me të plagosurit.

Hadri, e cila është mjek me profesion, gjatë luftës ka bashkëpunuar me Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës rreth të plagosurve të cilët i ka mjekuar.

“Dy-tri herë më shumë nuk e kam parë, në ditën e 17 si figurë, në ditën e 18 të ofensivës si Cali si figurë që organizonte tërheqjen e të plagosurve, aty e kam kuptuar nga ushtarët që quhet Cali. Kam pyetur dhe më kanë thënë që quhet Cali. Më 17 ka qenë hera e parë në largësi, më 18 kështu nga afër. Unë aty e kam parë lëvizjet që i ka bërë, ka dalë ka mbledhur ushtarët, është kthyer përsëri dhe ka dalë”, ka thënë ajo.

Dëshmitarja ka deklaruar se nuk ka pasur asnjë kontakt me Salih Mustafën, ndërsa e ka përshkruar atë nga jo që kishte parë në atë kohë në Zllash.

“Uniformën me lara, UÇK me lara dhe me atë stemën që ka qenë. Me kapele dhe ishte një uniformë shumë e bukur”, ka thënë ajo.

E pyetur nga prokuroria pse shprehet e sigurt se në shtëpinë ku ka qëndruar në Zllash nuk janë ndaluar persona, Hadri ka thënë se oborri ka qenë i vogël dhe nëse do të kishte diçka të tillë do të dëgjohej nga dhoma ku ajo mjekonte pacientët.

“Oborri ka qenë i vogël, nuk ka qenë oborr më shumë se kjo hapësirë, edhe zhurma edhe lëvizja e njerëzve shihej nga dera e hapur, nëse e ke hap derën e dhomës, nuk kishe nevojë të shkoje ku janë burrat. Kur pyetet a kam parë a kemi dëgjuar, ne nuk i kemi parë, nuk i kemi dëgjuar, dhe isha e bindur se ato zhurma dëgjohen, sepse hapësirë e vogël, nuk kishte mundësi”, ka thënë ajo.

Teuta Hadri, e cila është autore e librit “Krimi që pash me sytë e mi”, i ka thënë gjykatës se mund të ketë edhe dëshmitarë të rrejshëm.

“Ka edhe dëshmitarë të rrejshëm që janë të interesuar të marrin një vizë për të dalë në Francë, Holandë. Unë kam përvojë edhe nga Këshilli për Mbrojtjen e Lirive dhe të Drejtave të Njeriut. Edhe atëherë bënin këto gjëra, për atë e kam menduar në këtë aspekt, kështu që gjykata duhet t’i analizojë drejt, sepse ka edhe dëshmitarë që janë të dyshimtë, vetëm për ta marrë një leje për të dalë jashtë janë në gjendje të bëjnë çdo gjë”, ka thënë ajo.

Teuta Hadri e cila është dëshmitarja e 14 e mbrojtjes së Salih Mustafës do të vazhdojë dëshminë e saj nesër para trupit gjykues në Hagë.

Mustafa është arrestuar më 24 shtator të vitit 2020 me pretendimin për krime lufte. Ai po qëndron në paraburgim në Hagë, ndërsa në paraqitjen e tij para trupit gjykues është deklaruar i pafajshëm.