Përfundon për sot protesta e studentëve, ja kur do të vazhdojë

Mbyllet pas afro 4 orësh protesta e studentëve para godinës së Kryeministrisë në ditën e parë për vitin 2019.

Lajme

07/01/2019 14:16

Protestuesit kanë njoftuar se do mblidhen sërish nesër në të njëjtën orë.

Gjatë ditës së sotme studentët kanë bojkotuar auditorët duke dalë në protestë për plotësimin e 9 kërkesave të tyre. Studentët kërkojnë edhe anulimin e ligjit të arsimit të lartë.

Studentët janë mbledhur nga ora 08-09:30 para fakulteteve për t’u bashkuar më pas në orën 10:00 para Kryeministrisë. Ata kanë gozhduar dhe kyçur dyert e disa fakulteteve.

Në protestën e sotme, studentët kanë ftuar të gjithë qytetarët që duan të protestojnë për të drejtat e tyre, shkruan shekulli.

Studentët janë shprehur se ka numër të ulët të studentëve në shesh krahasuar me protestat e para, pasi sipas tyre po protestohet në dy fronte.

Fronti i parë vetëm bojkot i auditorëve dhe fronti i dytë bojkot dhe protestë në sheshe.